09.11.2019.
Dorćolci nadskočili Vršac
 
Oko 500 gledalaca u Hali Sportova je u Subotu uveče imalo šanse da vidi odličnu utakmicu između KK Dinamik VIP PAY i KK Vršac (91:80). Dorćolci su vodili celim tokom meča, ali im izabranici Darka Kostića nisu dozvoljavali da se previše "odlepe", te se na parketu videlo dosta borbe i lepih poteza na obe strane. 


Trener Domaće ekipe Miro Alilović, međutim, nije zadovoljan prikazanom igrom svog tima. " Imam puno primedbi na igru Dinamika. Celim tokom utakmice nismo uspeli da postavimo pravu odbranu, uz dosta sebičnu igru u tom segmentu, bez međusobnog pomaganja igrača. Jedini razlog naše pobede je činjenica da smo nadskočili Vršac. Na nama je da u velikoj meri popravimo igru u KLS, da igramo čvršće i brže. Pozitivna stvar je da smo pobedili i sada se okrećemo Slobodi iz Tuzle koja nam dolazi već u utorak."


Krilo Dinamika Gregor Glas je izjavio " Slažem se sa ovime što je rekao trener, moramo više da pomažemo jedan drugom u odbrani. Zahvaljujući našim greškama održavali smo Vršac u igri skoro do kraja utakmice. Ipak, nismo se predavali i uspeli smo na kraju da zasluženo trijumfujemo"


Kapiten gostiju Miloš Savović je izjavio "Zahvaljujem se Dinamiku na fer i korektnoj igri. Mi smo jedna mlada ekipa koja još treba da raste i potrudićemo se da što pre zaboravimo ovaj poraz. Okrećemo se Slobodi iz Užica sa kojom igramo sledeće subote"


Trener Darko Kostić je čestitao Dinamiku na zasluženoj pobedi i nastavio "Kada primimo 28 poena iz kontranapada, nemamo šta da tražimo na ovakvoj utakmici. Imali smo dosta problema sa povredama i kratkom rotacijom i nismo izdržali visok tempo ove utakmice. Radićemo na problemima u organizaciji igre i mislim da konačan rezultat nije realan. Na kraju smo se više razleteli i ukazivala nam se prilika nekoliko puta da sustignemo prednost Dinamika, ali to nismo iskoristili. Okrećemo se Slobodi i nadamo se da ćemo za tu utakmicu biti zdravi i na najvišem nivou." Izvor KK Dynamic VIP PAY