09.11.2019.
VRŠČANI KOMPLETNI ZA MEČ SA STARIM RIVALOM
 
ZAUSTAVITI PAŠAJLIĆA


Vrščani su probleme sa povredama prevazišli sredinom nedelje i kompletni odradili trening uoči derbija sa starim rivalom iz KLS i ABA 2 lige. Ako iko u timu Vršca poznaje filozofiju igre Dinamika onda je to Nikola Ćirković, igrač koji je tokom dosadašnje karijere nosio dres oba kluba:


-Sastav Dinamika je drugačiji od prošle sezone, u pitanju je mlad tim sa izvanrednim fizičkim predispozicijama. Čitave nedelje spremamo se za njih, cilj nam je da se sa ovog teškog gostovanja vratimo sa pobedom. Breme favorita je na plećima našeg protivnika, mi ništa ne gubimo a možemo mnogo da dobijemo u slučaju pobede, kaže Ćirković.


Bek Vrščana naglašava da Dinamik ume da zapreti sa svih pozicija i maksimalno koristi brzu tranziciju.


-Vršački ljubitelji košarke dobro znaju ko je Pašajlić, igrač koji je sada nosilac igre Beograđana. Na njega ćemo obratiti veliku pažnju, ali daleko od toga da je on jedina pretnja. Ipak, imaju i oni slabih tačaka, pokušaćemo da ih iskoristimo na najbolji način.


Vrščani znaju kako izgleda potrošnja nastupanja na dva fronta i zbog toga bi svežina mogla da bude njihova prednost.


-Dinamik je imao tešku utakmicu i dugo putovanje u Crnu Goru. Znamo šta to znači u jeku sezone i pokušaćemo da iskoristimo njihov eventualni umor. Nismo ni mi bez zdravstvenih problema, tokom nedelje Dimić i ja nismo trenirali punom snagom. Oporavili smo se i spremni smo da pružimo maksimum, zaključio je Ćirković. Izvor KK Vršac