01.11.2019.
Radom ka pobedama
 
Iako je prevashodna želja bila da se pobeđuje na svom parketu nisu košarkaši Metalca uspeli da nakon Dunava savladaju i aleksinački Napredak, pa tako sa skorom od pobede i tri poraza putuju u Vršac. Da ih čeka izuzetno težak zadatak pokazuje i skor pulena Darka Kostića koji su startovali sa tri pobede.  


Mladi novajlija Danilo Slijepčević istakao je da o kvalitetu narednog protivnika najbolje upravo govori trenutni skor na tabeli:


Pokušaćemo da nametnemo naš ritam igre, što neće biti nimalo lako. Dobro smo trenirali ove sedmice i verujem da ćemo uz prepoznatljiv rad trenera Đokića, kako sezona bude odmicala biti sve bolji. U ovoj fazi sezone jasno se vidi neodstatak pravih priprema, što je uticalo i na rezultate, ali verujem da ćemo u nastavku sezone imati snage da iznenadimo i favorizovane protivnike.


Namera pulena Vladimira Đokića je da poprave greške u igri koje su bile primetne na prethodnim duelima i u slučaju izjednačenog meča u završnici dođu do potencijalnog iznenađenja i rezultata koji bi podigao samopouzdanje mladoj ekipi: Trener Valjevaca neće žuriti sa povratkom povređenog beka Jovana Vojinovića, izuzetno značajnog za rotaciju valjevskog tima:


Raduje me dobar rad na treninzima, Vojinović je ponovo sa nama, uticao je na dobru atmosferu, ali smo odlučili da preskoči i ovaj duel. Nema sumnje da smo u poslednjem susretu popravili odbranu, a fizička spremnost uticaće da budemo konstantniji na oba kraja parketa. Vidljivo je da kada možemo da budemo agresivni to izgleda sasvim dobro, što nije slučaj u daljem toku susreta. Vršac je odlična ekipa, predvodi ih iskusni Dimić koja ljubitelji košarke dobro poznaju i Čampara kao jedan od najboljih centara u ligi. Nema sumnje da nas čeka težak zadatak, ali ćemo pokušati da im se suprostavimo na najbolji mogući način.  Izvor KK Metalac