01.11.2019.
KOMŠIJSKI DERBI NA ZLATIBORU
 
BORBA ZA VRH TABELE I PRESTIŽ


Gledati i uživati u košarci  u Srbiji a ne prisustvovati  komšijskom  derbiju između Zlatibora i Slobode ili bar pratiti rivalitet ova dva kluba   iz Čajetine i Užica koje razdvaja samo 20 kilometara  je gotovo nemoguće.Užice je oduvek košarkaški grad ali je Čajetina postala istinski košarkaški fenomen koja je poslednjih godina nadmašila i prve komšije.Sedam poslednjih prvenstvenih  utakmica između ova kluba dobio je Zlatibor i to četiri u drugoligaškoj konkurenciji,jedan u takmičenju  Kupa  i poslednje  dve u prošloj sezoni   KLS-a.


Sada obe ekipe imaju  skor od tri pobede i poraz na startu  nove sezone ,tako da se očekuje velika  borba  i neizvesna  utakmica . Zlatibor će još ovu utakmicu igrati u dvorani na Zlatiboru a već iduće kolo Čajetinci će se vratiti u svoju renoviranu dvoranu u Čajetini pošto su obe sezone u Košarkaškoj ligi Srbije morali da igraju u sportskoj dvorani na Zlatiboru.”Utakmice Zlatibora i Slobode uvej izazivaju veliku pažnju košarkaške javnosti i u ovom delu naše zemlje ali i u celoj Srbiji.Rivalstvo je veliko i biće to sigurno odlična košarkaška atmosfera.Sloboda igra dobro i biće to neizvestan meč ali mi se pitamo i jer smo domaćini i jer pune četiri godine Užičani nisu osetili slast pobede u komšijskom drbiju.Imamo naš cilj i samo pobede će nas odvesti do njega,“rekao je šef stručnog štaba  Zlatibora Strajin Nedović.


Utakmica se igra večeras od 18,00 sati  a o derbiju se već uveliko priča u Čajetini,na Zlatiboru ,u Užicu i okolini. D.Milojević Izvor KK Zlatibor