21.10.2019.
ISTORIJSKA POBEDA KOLUBARE
 Kolubara je u 3. Kolu Košarkaške lige Srbije savladala posle produžetka ekipu OKK Beograd, rezultatom 92: 85 (77:77).


U sjanom ambijentu lazarevačke hale, pred domaćom publikom izabranici trenera Žarka Simić, izvojevali su jako bitnu pobedu. Utakmica koja je za obe ekipe bila od velikog rezultatskog značaja, jer su oba tima u prethodna dva kola pretrpeli poraze. 


Gosti iz Beograda, sjano su otvorili utakmicu i već na startu stekli osetnu prednost u prvoj četvrtini 10:2. Trener ekipe OKK Beograd, Branko Milisavljević zajedno sa svojim izabrancima držao je visok tempo igre na obe strane terena. Mlada, talentovana i izuzetno fizički pripremjena ekipa, održavala je prednost i na poluvreme se otislo sa rezultatom 42:49 u korist OKK Bograda. Drugo poluvreme počelo je sa dosta grešaka na obe strane. Kolubara se grčevito brnila i koliko toliko držala priključak tokom većeg dela 3. četvrtine. Pogodcima van linije za tri poena prvo kapitena Nikole Simić,a potom i Petra Šparović, domaći su malo razoružali mladu ekipu Beograda, pa se na poslednji odmor otišlo sa zaosatatkom od samo 3 poena (59:62). Već u uvodnim minutima 4. čevrtine popularni zeleni uspeli su da uhvati priključak i da izjednače rezultat na 64:64 sedam minuta pre kraja utakmice. Tim iz Beograda ušao je u problem sa ličnim greškama, gde je teren morao da napusti zbog pete lične greške  njihov najbolji igrač na ovom meču Mladen Vujić. Igralo se koš za koš sve do 39tog minuta, gde su gosti poveli 73:77. U narednom napadu Simić na asistenciju Aleksandara Vuletić pogađa za 3 poena i samnjuje prednost na samo jedan poen zaostatka 76:77. Trener gostiju Branko Milisavljević, zatražio tajm aut, da smiri svoju ekipu, međutim već u sledećem napadu mladi plejmeker Novak Musić pravi faul u napadu nad Aleksandrom Vuletić, i odmah nakon toga još jedan faul nad Šparovićem. Šparović je sa linije penala bio polovično uspešan, ali dovoljno da poravna rezultat na 77:77 što je i bio konačan rezultat rgularnog dela meča.


U produžetku Kolubara je strpljivom igrom,a  pre svega sigurnim izvođenjem penala došla do prednosti, koju je održala do kraja produžetka, slavila rezultatom 92:85.


Kolubara:


Nikola Simić (23p 4/7 za 3 poena, 4as), Nikola Čvorović (19p, 11 skokova, inedeks 31), Petar Šparović (13p), Vuletić (6p, 9 skokova, 11as), Mihailo Todorović (15p, 6 skokova), Milan Janjušević (12p), Slobodan Pejović, Marko Stojadinović (2p)


OKK Beograd:


Mladen Vujić (25p 8/11 za dva, 6 skokova), Mihailo Jovičić (17p), Aleksandar Langović (13p, 8 skokova), Marko Berkić (9p), Novak Musić (11p, 7as, 5 skokova), Luka Vulikić i Karlo Matković (5p)


Izvor: Košarkški Klub Kolubara Lazarevac 2003