18.10.2019.
NAPREDAK ZA DRUGU POBEDU
 
NAPREDAK ZA DRUGU POBEDU; VOJVODINA SA MUTOM NIKOLIĆEM U ALEKSINCU


Košarkaški klubovi Napredak JKP i Vojvodina odmeriće snage u trećem kolu Košarkaške lige Srbije. Aleksinčani su do sada zabeležili po jednu pobedu i poraz, dok je ekipa iz Novog Sada oba puta poražena. Novi šef struke Vojvodine je Miroslav Muta Nikolić, koji će debitovati na utakmici u Aleksincu. Da je reč o ozbiljnom i dodatno pojačanim protivnikom, smatra bek aleksinačkog tima, Dimitrije Raičević: Imaju odličnu bekovsku liniju i novog trenera, Miroslava Nikolića. Mi ćemo morati da odigramo dobru odbranu, kakvu najčešće i igramo. Nije fraza, biće nam potrebna podrška verne publike sa tribina. Pozvao bih ih ovom prilikom, da zaista budu naš šesti igrač.


Luka Milojević, još jedan Napretkov prvotimac, izneo je svoja očekivanja u predstojećoj utakmici:


Igramo protiv mlade i talentovane ekipe. Mi se moramo okrenuti našoj igri. Ukoliko budemo ispoštovali naše dogovore i uđemo u meč maksimalno koncentrisani, uz publiku koja je u prošlom meču bila fenomenalna, mislim da ćemo doći do pobede.


Ivan Đorđević, pomoćni trener Napretka, saglasan je da je reč o neugodnom protivniku ali veruje u kvalitete svog tima:


Kao što je već i rečeno. Mlada su ekipa, puno trče. Vole igru u tranziciji i sa njima neće biti lako. Mi se dobro spremamo, dobro smo radili ove nedelje. Mislim da sve od nas zavisi. Nadam se pobedi.


Meć između Napretka JKP i Vojvodine igra se u subotu u 19 sati, u Sportskoj hali u Aleksincu. Autor: Marko Radić Izvor KK Napredak