12.10.2019.
KOMPLETNI NA DUNAV
 
Prvu priliku za trijumf pred svojim navijačima u Košarkakoj ligi Srbije valjevski Metalac imaće u subotu kada u "Halu sportova" stiže Dunav iz Starih Banovaca. Mladost i motivacija za dokazivanje košarkaškoj javnosti biće aduti Valjevaca u novoj sezoni u kojoj traže podršku, ali i strpljenje publike, zbog dobro poznatih dešavanja u klubu.


Već prvi meč u Čačku pokazao je da će jedan od aduta u reketu biti novajlija Aleksa Stepanović koji je bio na pragu dabl - dabl učinka. Ubedljiv trijumf u prvom kolu protiv Vojvodine sigurno će, prema rečima mladog Nišlije, motivisati narednog protivnika:


Stižu puni samopouzdanja, radi se o iskusnoj ekipi koja ima popunjenu rotaciju. Naša šansa biće igra u tranziciji koju forsira trener Đokić, a neophodan je maksimum kako bismo stigli do trijumfa. Iako se ne nalazimo dugo ovde već smo imali priliku da se uverimo da je Valjevo košarkaški grad. Očekujem dobru atmosferu jer se i u gradu priča o košarci, a verujem da će igra kako vreme bude odmcalo biti sve bolja.


Poraz rezultatom 99:75 od jednog od glavnih favorita u ligi ne brine previše ni povratnika na klupu Vladimira Đokića, naročito ako se zna da su nastupili bez četvorice igrača (Vasića, Tomaševića, Slijepčevića i Radomirovića) koji će se biti u timu od predstojećeg susreta:


Prvi duel je bio specifičan momenat i u mojoj trenerskoj karijeri, zbog kraće rotacije neophodno je bilo da se čuvamo brzih faulova što neće biti ideja u nastavku sezone. Imamo 11 igrača u rotaciji i želja je da budemo agresivni i u tranziciji dođemo do lakih poena. Pored četvorice iskusnijih igrača za ostale će biti potrebno i strpljenje, a izuzetno sam zadovoljan zalaganjem na treninzima. Ekipa Dunava je iskusna i maksimalno ih respektujemo, ali se nadam da uz podršku publike koja verno prati Metalac možemo do prve pobede.


Za razliku od prethodnih sezona Valjevci će utakmice na svom parketu ove sezone ponovo igrati u 19 časova i 30 minuta, terminu na koji su navikli starije ljubitelje košarke. Izvor KK Metalac