05.10.2019.
OKK Beograd sezonu otvara gostovanjem u Aleksincu
 
Ekipa OKK Beograda u subotu gostuje u Aleksincu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka u okviru 1.kola Košarkaške lige Srbije.


Utakmicama 1.kola započinje takmičenje u okviru Košarkaške lig Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Napretka. Meč u Hali sportova Aleksinac u Aleksincu igra se u subotu 05.oktobra 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.


Ekipa Napretka je prethodnu sezonu završila na drugom mestu tabele Druge muške lige, odmah iza lazarevačke Kolubare, čime je obezbedila prvo učešće ovog aleksinačkog kluba u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa OKK Beograda je prošle sezone odličnim igrama i osvajanjem 4.mesta u Košarkaškoj ligi Srbije obezbedila učešće u Superligi Srbije koju je okončala na 5.mestu grupe A ovog takmičenja.


Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Napretka izneo je kapiten beogradskog tima Luka Vulikić koji je istakao da je cilj da se nova sezona započne pobedom


Očekujemo tvrdu utakmicu u domaćinskoj atmosferi. Ekipa Napretka po prvi put učestvuje u Košarkaškoj ligi Srbije i sigurno je da će njihovi igrači izuzetno motivisano ući u ovaj meč. Naš cilj je da na terenu sprovedemo stvari i principe na kojima radimo od kada smo se skupili u avgustu, kao i da sezonu otvorimo pobedom na strani. Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka – Milojević, Dašić, Miloradović Delegat utakmice – Savić Izvor OKK Beograd