03.10.2019.
Kolubara debi u Vršcu
 
Prvi rival Kolubare u novoj sezoni biće Vršac, a utakmica je na programu u subotu u 18 časova u hali Milenijum u Vršcu. 


Prvo kolo je uvek neizvesno, pogotovo što još uvek uigravamo ekipu, pojačanja se polako uklapaju u sistem rada trenera Žarka Simić.  


Žarko Simić


Na pripremnim utakmicama smo mogli da vidimo na čemu smo, šta možemo da ispravimo pred početak sezone. Imamo roster od 12 igrača. 


Uz igrače od prošle sezone, kapitena Nikole Simić, Vuletića, Šaprovića, Jokića, S. Sinđelić, V. Sinđelić, Plavše. Šest pojačanja za novu sezonu, na poziciji centra tu je sad Mihailo Todorović (24), na poziciji 2-3 iskusni bek Milan Janjušević (36), Nikola Čvorović (25) na poziciji 3-4, krilo Georgios Taousanis (21), iskusni plejmeker Slobodan Pejović (33), Marko Stojadinović (30) nekadšnji igrač Boraca. Što se novajlija tiče, mislim da su se svi dobro uklopili. Pružićemo jaku i agresivnu košarku ove sezone.


Nikola Simić


Gostujemo odločnoj ekipi Vršca, godinama su u vrhu KLS-a i znamo da su neugodni na svom terenu. Imaju iskusnog Savovića i Dimića koji će sigurno biti nosioci igre ove sezone i dva Amerikanca koji su možda i najbolji staranci u ligi. Zanmo odkle nam preti najveća opasnost. Novi smo u ligi i ne smemo da uđemo opušteno u meč, ali isto tako ne smemo da podcenjujemo svoje kvalitete već da damo sve od sebe i probamo da pobedimo. Izvor: Košarkaški Klub Kolubara Lazarevac 2003