04.09.2019.
Vasić i Pavićević na pozajmici u Tamišu!
 
Košarkaši Crvene zvezde Lazar Vasić i Marko Pavićević biće na pozajmici u Tamišu tokom sezone 2019/2020. Radi se o momcima koji su još uvek juniori i rođeni su 2001. godine.


Lazar Vasić je rođen 3.januara 2001. godine u Beogradu, igra na poziciji plejmejkera i u protekloj sezoni bio je kapiten juniora Crvene zvezde. Prve košarkaške korake napravio je u KK Abba u Bariču, a još 2014.godine sa samo 13 godina prešao je u Crvenu zvezdu i prethodnih pet godina prošao sve mlađe selekcije kluba. Kao član juniorske selekcije Crvene zvezde mts, prošle godine je igrao finale juniorske ABA lige u Laktašima, osvojio je titulu prvaka Srbije prošlog leta. Od 2016. godine je reprezentativac Srbije, sa ekipom do 16 godina je učestvovao FIBA šampionatu u Poljskoj, a u Podgorici je godinu dana kasnije osvojio bronzanu medalju. Prošle godine bio je član reprezentacije koja je učestvovala na SP za igrače do 17 godina u Argentini.


Marko Pavićević je rođen 8. maja 2001. godine u Beogradu, a ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je do 2022. godine. Košarku je počeo da igra u Vizuri, a od 2017. godine je član KK Crvena zvezda. Kao član reprezentacije Srbije do 16 godina, osvojio je bronzanu medalju na EP koje je održano u Crnoj Gori 2017. godine. Sa crveno-belima je osvojio juniorske titule prvaka Srbije u sezonama 17-18, a nastupao je i na završnom turniru Evrolige u Vitoriji.


Pavićević je i poput mnogih pre njega, profesionalnim ugovorom sa KK Crvena zvezda dobio priliku da svoj veliki talenat dalje razvija. Superligu Srbije odigrao je u dresu KK FMP gde je već počeo da stiče neophodno iskustvo i odigrao svoje prve seniorske minute. Izvor KK Tamiš