02.09.2019.
Napredak uhvatio zalet za novu sezonu
 
Posle više od dve nedelje redovnih treninga, košarkaši aleksinačkog Napretka odigrali su prvu od planiranih devet pripremnih utakmica. Aleksinčani su poraženi od kragujevačkog Radničkog, a naredni protivnik je Zdravlje u Leskovcu.


Prva provera od početka priprema za sezonu u najjačoj srpskoj ligi, gde Aleksinčani igraju prvi put, prošla je porazom od Radničkog u Kragujevcu rezultatom 100:92 (29:16, 15:31, 33:13, 23:32).


Sledeća, od osam planiranih, je danas u Leskovcu protiv Zdravlja, a slede dueli sa Radničkim u Aleksincu, Slogom u Kraljevu i Aleksincu, zatim učešće na Memorijalnom turniru "Milan Milošević Mica" u Nišu, zatim dueli sa Kumanovom i Borcem u Aleksincu. Pripreme idu prema planu, kaže trener Nebojša Raičević.


Radimo u hali u Aleksincu svakodnevno. Prvi put u istoriji Aleksinac ima predstavnika u KLS-u i mislim da smo tradicijom i radom to zaslužili. Očekujemo da dovedemo još jednog igrača da bismo popunili roster za novu sezonu. A svaka utakmica u ligi će nam biti kvalifikaciona - kaže Raičević.


Na treninzima Napretka su dobro poznata lica Slaviša Bogavac, Nikola Raičević, Vojkan Milinčić, Dimitrije Raičević, Vukadin Petrović, Nikola Antonijević, Andrija Mitrović i Luka Jeremić, ako i pojačanja Nemanja Karalić, Luka Gašić, Aleksandar Ilkić, Adrian Naumoski kao i Lazar Stanković. Izvor :Autor:Ljubica Jocić Izvor:Južne vesti