30.08.2019.
Panteri savladali Karšijaku
 
U svojoj drugoj utakmici u pripremnom periodu pred nastupajuću sezonu ABA lige, izabranici Vladimira Jovanovića zasluženo su bacila na pleća favorizivanu ekipu Karšijake (84-78).


Gosti su bolje otvorili utakmicu i vodili skoro čitavo prvo poluvreme, ali su Panteri dodali gas i pojačali igru u odbrani, pa su na isteku prvog pouvremena zasluženo poveli 48 -45, a sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.


U drugom delu utakmice FMP je pametnom igrom samo podizao razliku u svoju korist,a u jednom trenutku naši košarkaši poveli su sa čak 19 razlike, ali je trener Vladimir Jovanović probao nekoliko varijanti pa je promešao sastav i iskoristio priliku da na parket pošalje sve igrače, što je iskusna ekipa Karšijake uspela da iskoristi i smanji zaostatak do kraja utakmice.


U trijumfu Pantera najviše poena postigli su Stefan Djordjević i Marko Tejić(13), dok su dvocifreni bili još i Okben Ulubaj sa 11 i Ilija Djoković sa 10 postignutih poena. Posle druge pobede u isto toliko mečeva u pripremnom delu u stručnom štabu su zadovoljni borbenošću i pristupom svih igrača i nadaju se da će uz dobro zdravlje ova mlada ekipa biti tvrd orah za sve protivnike.


Naredna utakmica na programu je u nedelju(01.09) od 16.30 časova u Železniku kada u goste dolazi ekipa Brose basketa. Izvor: KK FMP