03.08.2019.
Aleksandar Ilkić u Napretku JKP iz Aleksinca
 
Aleksandar Ilkić, igrač koji je prethodne četiri sezone proveo u Tamišu iz Pančeva, novi je košarkaš Napretka JKP iz Aleksinca. Dvadesettrogodišnji ”plejmejker” u Aleksinac dolazi kao neophodno pojačanje na pomenutoj poziciji i kao velika želja uprave Napretka.


Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo aleksinačku košarkašku javnost da je Aleksa Ilkić naš novi igrač. Dugo smo želeli da angažujemo ovog momka, za kojeg su bili zainteresovani još neki klubovi, sa kojima mi nismo mogli da uđemo u trku, pre svega finansijsku. Međutim, Aleksandar smatra da će Aleksinac biti prava sredina za njega i njegov dalji košarkaški razvoj – izjavio je za alpress.rs predsednik Napretka, Nenad Stojković. Aleksandar Ilkić rođen je 1996.godine u Pančevu. Karijeru je započeo u rodnom gradu, a u periodu između 2012 i 2015.godine bio je član beogradskog Partizana, sa čijim juniorskim timom je bio državni prvak u sezonama 2012/13 i 2013/14.


Prethodne četiri godine proveo je u Tamišu iz Pančeva, sa kojim je nastupao u Košarkaškoj ligi i Superligi Srbije. U poslednjoj sezoni na 35 odigranih utakmica prosečno je beležio 10 poena, 4 asistencije i 3 skoka. Visok je 186 centimetara i igra na poziciji organizatora igre. Izvor: http://alpress.rs