02.08.2019.
Raško Katić vraća Radnički u KLS
 
Nedavno je u intervjuu za “BasketballSphere” objavio kraj profesionalne karijere, ali istovremeno i ostavio mogućnost da na bilo koji način pomogne da njegov rodni Kragujevac dobije kvalitetan klub.


U opširnom intervjuu za naš portal, Katić je na tu temu rekao:


Kragujevac je grad, srce Šumadije i definitivno jedini grad u Srbiji u kojem bih mogao da živim. Nadam se da će na zdravim osnovama koje su već postavljene izaći klub koji će biti značajniji u srpskoj košarci, ne hibrid koji preskače nivoe i koji novcem obezbeđuje rezultate, već zdrav klub koji svojim radom i mukom ide korak po korak napred, jer je na taj način teže i nešto da se uništi. Definitivno postoji volja i postoji znanja, ja ću se potruditi da ako mogu doprinesem što više svojim autoritetom da Kragujevac bude klub koji napreduje – zaključuje Katić, čovek koji će nedostajati igračima, ne i rivalima. Nekoliko dana kasnije, Katić je pronašao način kako da pomogne KKK Radničkom, trenutno drugoligašu. Kako je klub objavio, Katić je malo odložio penziju, pa će u sledećoj sezoni pokušati da pomogne Radničkom da dođe do KLS. Sa velikom radošću obaveštavamo sve ljubitelje košarke da je od danas Raško Katić novi igrač KKK Radnički. Njegovo prisustvo u klubu daje nam pravo da javno kažemo da hoćemo na velika vrata da se vratimo u Košarkasku ligu Srbije, ali to je samo kratkoročni efekat dolaska jednog od najboljih kragujevačkih košarkaša svih vremena. Dugoročno sa njim u našim redovima nadamo se da kreću bolji dani za kragujevačku košarku, i da je ovo početak jedne lepe košarkaske priče koja ce iznedriti nove kvalitetne igrače – stoji u saopštenju na klupskom sajtu. Osim Katića klub je dobio jos jedno zvučno pojačanje. Reč je o Stefanu Živanoviću, igraču koje je prošle sezone igrao u Grčkoj, iza koga je zavidno iskustvo u ABA ligi, kao i mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije. U sada već bogatoj karijeri igrao je za FMP Železnik, Igokeu, Metalac iz Valjeva, kao i u inostranstvu u Belgiji, Švajcarskoj, Makedoniji i Grčkoj.


Radnički su ranije pojačali centar Nikola Ilić, koji je prošle sezone sa velikim uspehom igrao u Napretku iz Aleksinca, kao i Stefan Dimitrijević koji pokriva obe centarske pozicije, a koji stiže iz Rumunije. Obojica su potpisala višegodišnje ugovore. FOTO: zvanični sajt KKK Radnički Izvor :BasketballSphere