23.07.2019.
Srećno Vanja! Dobrodošao Mozli !
 
Crno-beli sin nastavlja karijeru u inostranstvu. Njegova sledeća destinacija je Valensija, sa kojom će igrati u Evroligi. Najmlađi kapiten u istoriji Partizana, Vanja Marinković, novi je košarkaš Valensije. Nakon punih pet sezona provedenih u prvom timu, dvadesetdvogodišnji momak sa Čubure više neće nositi crno-beli dres, već će svoj razvoj nastaviti u španskom Evroligašu i osvajaču 7Days Evrokupa za sezonu 2018/19. Ovog leta, Marinković je na NBA draftu izabran od strane Sakramento Kingsa. Ipak, svoju karijeu, Vanja će nastaviti da razvija igrajući Evroligu i ACB ligu u dresu Valensije. 


Za odanost, posvećenost, požrtvovanje i predan rad, KK Partizan izražava Vanji Marinkoviću veliku zahvalnost! Srećno Vanja, želimo ti puno uspeha! 


Foto: Dragana Stjepanović / Miroslav Todorović


I Mozli je crno-beli


Američki centar stiže u redove Partizana NIS iz Trsta.


I Vilijam Mozli je crno-beli! Američki centar, visok 203 centimetra, stigao je u redove Partizana NIS iz Trsta. Novi košarkaš Partizana je u junu napunio 30 godina, a tokom čitave seniorske karijere, branio je boje italijanskih timova. 


Nakon što je diplomirao na Nortvestern Stejt Univerzitetu, Mozli je potpisao ugovor sa Fortitudom iz Bolonje, da bi potom igrao i za Ferentino, Rekanati, Latinu, Legnano i na kraju Trst. Tokom svoje koledž karijere, Vilijam Mozli je u sezoni 2010/11 bio najbolji bloker NCAA, sa 156 blokada na 32 utakmice. 


Foto: Alma Pallacanestro /Izvor  KK Partizan NIS