28.06.2019.
Derik Braun i Branko Lazić u Crvenoj zvezdi!!!
 
Derik Braun u Crvenoj zvezdi!!!


Iskusni Amerikanac i bivši član Anadolu EFES-a Derik Braun novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts za koju će nastupati u sezoni 2019-2020!!! Braun donosi crveno-belim ogroman kvalitet i veliko iskustvo Pokrivaće pozicije krilnog centra i centra. Amerikanac Derik Braun novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts! Krilni centar visok 204 centimetara igra podjednako dobro na poziciji krilnog centra i centra, i biće ogromno pojačanje I donosi veliki kvalitet I iskustvo novom timu crveno-belih u narednoj sezoni. 31-godišnji Braun ima veliki staž igranja u NBA i evropskim klubovima koji su se takmičili u Evroligi ili borili za trofej u Evrokupu.  Od 2009.godine i nakon 4-godišnjeg staža na koledžu  „Kzejvijer" (Xavier)  igrao je 4 sezone u ekipama Šarlota (koja ga je i draftovala kao 40.pika na draftu 2009.godine) Njujork Niksa i ponovo Šarlota u sezoni 2011-2012. Evropsku epizodu počeo je u Lokomotivi Kubanj sa kojom je kao jedan od najboljih igrača tog tima I član najbolje petorke tog takmičenja, osvojio Evrokup 2013.godine, a još dve sezone proveo je u Rusiji igrajući Evroligu u tom klubu. Od 2015.godine član je Anadolu EFES-a, a nakon turskog kluba ovaj levoruki šuter rodom iz Ouklenda, spreman je za novu epizodu u dresu Crvene zvezde ! Klub se ovom prilikom zahvaljuje Braunu zato što je čineći I razne finansijske ustupke iskazao veliku želju da igra za Crvenu zvezdu, i što je I sam istakao tokom pregovora da naš klub vidi kao odličnu organizaciju, koja želi da osvaja trofeje, i želi da bude konkurentan u Evroligi u sezoni 2019-2020.. Derik Braun je prva akvizicija KK Crvena zvezda mts u ovogodišnjem prelaznom roku nakon produžetaka ugovora koje su potpisali Lazić, Beron, Čović i Simanić.vCrvena zvezda mts nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku pred sezonu 2019-2020, i o svemu će blagovremeno obaveštavati javnost. Derik, Dobrodošao u Crvenu zvezdu!

Lazić: Nije bilo dileme, razmišljao sam sekundu


Kapiten KK Crvena zvezde mts potpisao je novi trogodišnji ugovor sa crveno-belima. Prema sopstvenom priznanju Branko Lazić ni jednog momenta se nije dvoumio. KK Crvena zvezda obogatio je trofejnu klupsku vitrinu sa još tri trofeja. Nedavno je osvojena peta uzastopna titula šampiona Srbije, pre toga i četvrti trofej ABA lige, kao i Superkup regionalnog takmičenja. Svi ovi trofeji vezuju se za jedno ime, a to je kapiten crveno-belih Branko Lazić. U prethodnih osam godina oborio je mnogo rekorde, a godine koje dolaze doneće i nove koji će se teško oboriti. Lazić je u klupskim prostorijama u ponedeljak potpisao novi trogodišnji ugovor, a da li je bilo i kakve dileme oko toga: Ne, razmišljao sam jednu sekundu, rekao je kratko, ponosno i efektno kapiten Crvene zvezde i istinski lider generacija kluba sa Malog Kalemegdana koje su ispisvale istoriju. Naviknut na uspehe, ali svestan da je svaki od 14 osvojenih trofeja crveno-belih bio plod ogromnog rada govorio je o očekivanjima za narednu sezonu: 


Očekivanja su najviša moguća, ali sa druge strane sigurno da nam sledi formiranje ekipe, period privikavanja i pripreme. Cilj je da se na najbolji mogući način pripremimo, baš kao što smo uradili i prethodne sezone. Sada će biti u toliko drugačije jer igramo Evroligu, više utakmica, ali očekujemo da na domaćem terenu imamo veliku podršku navijača i da u najjačem evropskom takmičenju nastavimo gde smo stali pretprošle godine, istakao je Lazić. Pred ’’ministrom odbrane’’ su još tri godine ugovora i još mnogo utakmica.


Kada se okonča ovaj ugovor dolazimo na 11 godina i to je već ozbiljan broj, ali razmišljaćemo o tome za tri godine. Sada se koncentrišemo na početak nove sezone , zaključio je Branko Lazić. 


izvor:kkcrvenazvezda.rs