28.06.2019.
Crno-beli u Evrokupu
 
U sezoni 2019/20 Partizan NIS će igrati u takmičenju koje je izborio plasmanom u polufinale ABA j.t.d. lige.


Košarkaši Partizana NIS, takmičiće se u 7Days Evrokupu u sezoni 2019/20, odlučeno je danas na zasedanju borda Evrolige. Ranije, crno-beli su aplicirali za dobijanje specijalne pozivnice za učešće u Turkish Airlines Evroligi, ali je ona otišla u ruke Zenita iz Sankt Peternurga


Nakon ove odluke, crno-beli će igrati u takmičenju koje su izborili plasmanom u polufinale ABA j.t.d. lige, a ovakvu odluku Evrolige, predsednik Partizana NIS vidi kao motiv više za još predaniji rad u nastupajućoj sezoni.


Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na velikom trudu i radu koji su uložili u dobijanje specijalne pozivnice za učešće u Evroligi. Iako je ona izostala, iz svega što smo prošli moramo izvući ono najbolje i najkorisnije, i na pravi način se spremiti za nastupajuću sezonu u kojoj ćemo dati sve od sebe da izborimo učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Da li kroz Evrokup ili kroz ABA ligu, ostaje da se vidi. Neretko periodi uloženog truda i postignutih rezultata ne dolaze istovremeno. Verujemo da smo na dobrom putu i da ćemo vratiti Partizan tamo gde pripada – među najbolje timove Evrope , istakao je Mijailović.


Sportski direktor crno-belih, Nikola Lončar je istakao da odluka o dobijanju specijalne pozivnice ne menja mnogo u načinu na koji će Partizan pristupati pripremama za narednu sezonu.


Sportski smo prihvatili odluku Evrolige i vidimo je kao motivaciju da u narednoj sezoni učinimo sve kako bi bili konkurentni i u Evrokupu i u ABA ligi, takmičenjima kroz koje ćemo pokušati da izborimo mesto u društvu najboljih. Već imamo određene planove kako da pojačamo tim, naravno uz jaku bazu domaćih igrača. Još jedna prednost biće nam kontinuitet u radu trenera Trinkijerija koji će biti sa timom od starta pripremnog perioda , poručio je Lončar.  


Foto: Dragana Stjepanović


Izvor kkpartizan.rs