17.06.2019.
Nedosuđeni koraci odneli šansu crno-belih
 
Nedosuđeni "koraci" odneli šansu crno-belih da se bore za titulu


U IV meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije, Partizan NIS je na svom terenu izgubio od Crvene zvezde MTS rezultatom 75:76 (23:16, 19:18, 10:18, 23:24)


Košarkaši Partizana NIS, ostali su uskraćeni za šansu da se u "majstorici" bore za titulu šampiona Srbije! U dinamičnoj i borbenoj utakimici, Crvena zvezda MTS je odnela pobedu i tako sa 3:1 u seriji osvojila titulu prvaka države. Do odlučujućeg pogotka, rival crno-belih je došao nakon prodora Bilija Berona i očigledne greške u koracima koju arbitri ipak nisu dosudili. Ubrzo nakon tog pogotka, vreme je isteklo i pobeda je pripala Crvenoj zvezdi. 


Počeli su košarkaši Partizana meč u sporijem ritmu, pa je Zvezda povela sa 0:6, ipak ubrzo su se igrači Parnog valjka trgnuli i prvu deonicu rešili u svoju korist sa 23:16. U drugoj četvrtini, prednost Partizana je nekoliko puta bila i dvocifrena, da bi treća četvrtina donela izjednačenja. 


U poslednjem periodu igre, viđena je izjednačena borba, a konačan ishod je odlučen nakon već opisane situacije u poslednjem napadu. 


KK Partizan NIS je na odluku sudija uložio žalbu, a na konferenciji za medije posle meča, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio: 


Čestitam Zvezdi na pobedi. Dobili su nas na individualni kvalitet, ali ovo je bila fantastična serija, trajala je sedam dana, ali kao da je 70 godina, tako se bar osećam. Naučio sam mnogo više u ovih sedam-osam dana nego za celi život, barem oko košarke. Želeo bih da vam nešto pametno kažem, ali neće biti lako. Bili su koraci, tri i po koraka. Bila bi peta utakmica, majstorica. Mislim da moji igrači i naši navijači su zaslužili majstoricu. Neće biti majstorice. Sad je lako sve govna na sudiju, ja neću to uraditi. Ima mnogo više od toga. Sistem ne radi. Šta se desilo u prvoj utakmici, pogrešili su. Znaju i oni, znamo mi. Bila bi naša lopta sa 0,5-0,7 na semaforu. Nisu svirali. I šta sad ja? Šta mogu ja da napravim? Moraš biti mnogo hrabriji, ovako izgubiš, puno hrabriji, nego da dobiješ na ovaj način , istekao je Trinkijeri. 


N. Janković 5, Pejdž 8, Pušica, Marinković 5, Jaramaz 9, Veličković 8, Tanasković, Zagorac 7, Renfro 11, S. Janković 3, Gagić 11, Nikolić 8


Crvena zvezda MTS


Čović 8, Kešelj, Davidovac 13, Nenadić, Lazić 7, Faje 3, Beron 21, Dobrić, Ristić 2, Simanić 2, Rivers 8, Odžo 12


Foto: Dragana Stjepanović


IZVOR : http://kkpartizan.rs/