03.06.2019.
Partizan poveo sa 1:0 protiv FMP-a
 
Andrea Trinkijeri: Posle 10 utakmica u Super ligi i de fakto samo dve teške utakmice, danas mi je bio cilj da se ekipa upiše, stavi ime i prezime u seriju plej-ofa. Igrali smo čvrsto 36 minuta, peglali u odbrani, borili se, lopta je išla desno-levo, neki put smo pogađali, mnogo puta nismo. Imali smo 23 asistencije, mogli smo i 30 bez problema. Bilo je mnogo zicera. 1:0, očekujem kompletno drugačiju utakmicu, još težu i idemo dalje.


Novica Veličković: Otvaranje plej-ofa i težina nose neki pritisak. Odigrali smo timski dobro, dodavali se i borili se. Ovo ne znači ništa. Za dva dana je druga utakmica, biće izuzetno teško na njihovom terenu. Moramo da se spremimo da se oporavimo što bolje i to je to.


Vladimir Jovanović: U ovom sastavu nismo mogli da pružimo bolji otpor. Razlika je u ofanzivnim skokovima ogromna. Mi smo do sada imali obično više ofanzivnih skokova od protivnika. To je jedan razlog, drugi je skraćena rotacija, nismo imali visokih igrača za ovu utakmicu. Nije to bilo dobro i nismo bili raspoloženi za šut. Probaćemo da malo analiziramo i da se pripremimo za drugu utakmicu da budemo bolji. 


Stefan Đorđević: Čestitao bih ekipi Partizana na pobedi, mojim momcima na borbi. Mislim da smo bili konkurentni nekih 37 minuta. Imali smo na kraju pad koncentracije. Dozvolili smo protivniku mnogo ofanzivnih skokova i mislim da je tu bila njihova ključna prednost večeras.