11.02.2019.
Dunav potopljen u Moravi
 
Borac – Dunav 94:85 (25:19; 27:17; 13:23; 29:26)


Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 800. Sudije: Juras, Matić, Pešić. Borac: S. Gavrilović 3, Alikadić 5, Popović, R. Đoković 6, I. Đoković 18, Mićović, I. Gavrilović 17, Majstorović 3, A. Krsmanović, Prlja 1, Kočović 21, Čarapić 20.


Dunav: Nikolić 19, Ivić 3, Dragović 15, Borović, Simić 21, Planić, Šućov 3, Drašković 3, Vuković 16, Miljković 3, Mirović, Kovačević 2. Košarkaši Borca opravdali su ulogu apsolutnog favorita, jer su na parketu dvorane kraj Morave pred oko 800 gledalaca savladali Dunav iz Starih Banovaca rezultatom 94:85.


Na samom startu meča nešto bolje je igrao gostujući tim. Sa dve pogođene trojke igrači Dunava su se okuražili, pa su nastupali hrabro protiv domaćina. Međutim, to je trajalo nekih tri minuta. U nastavku Borac steže u odbrani, pride pogodivši par otvorenih šuteva, tako da je prednost prebacio na svoju stranu. U tom periodu najviše se istakao Ivan Gavrilović, koji je lako i brzo ubacio 12 poena. Ipak, gosti su uspeli zadrže priključak za rivalom, što je zaista bio značajan uspeh. Tokom drugog desetominutnog perioda Borac je uspeo da polako, ali sigurno slomi otpor rivala. Šutevima sa distance Čačani su razbili odbranu Dunava. Poenima Kočovića domaćin je uspeo da po prvi put stekne prednost od dve cifre (34:22), koju je pametnom igrom znao da sačuva do velikog odmora. Štaviše, istu je u jednom momentu povećao na maksimalnih 18 (48:30). U nastavku okršaja Dunav je zaigrao dosta angažovanije, pa je uspeo da smanji deficit, a najviše što je dobacio bilo je minus pet (58:53). Raspoloženi Simić vodio je svoju ekipu, dobrano mučeći rivala. Bilo je očito da je domaćin malo zapao u letargiju u trećoj deonici. Jedino su Čarapić i Kočović uspevali da zadrže prednost na kontu Borca. Na pomolu je bila zanimljiva poslednja deonica. Poslednji kvartal bolje započinje Borac, što trenera Ašćerića primorava da zatraži minut odmora. Taj potez daje rezultat, jer Dunav vezuje nekoliko poena i prilazi na svega koš zaostatka (72:70). To je nagoveštavalo neizvesnu završnicu. Tako je i bilo. Igralo se koš za koš, tako da niko nije uspevao da prelomi i privede meč u svoju korist. Međutim, u 38 minutu Ivan Gavrilović i Ilija Đoković pogađaju dve vezane trojke, i tim koševima praktično rešavaju pitanje pobednika. Jeste se Dunav do kraja batrgao, ali to beše jalov posao. Borac se nije dao iznenaditi.