13.01.2019.
Borac stotkom do nove pobede
 
Borac – Spartak


101:74 (30:16; 17:23; 28:20; 26:15)


Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Jevtović, Sedlar, Virijević. Borac: S. Gavrilović 23, Alikadić 3, Popović 6, R. Đoković 12, S. Krsmanović, I. Đoković 10, Mićović 5, I. Gavrilović 9, Majstorović 8, A. Krsmanović 2, Prlja 2, Čarapić 21. Spartak: Igrutinović 28, Bakumanja 4, S. Gazibegović 10, Urošević 2, Kojić 9, V. Gazibegović 11, Kuridža, Barna 10. 


U Čačku ništa novo, reči su koje najbolje opisuju stanje nakon 16. kola KLS lige. Borac je opravdao ulogu apsolutnog favorita, jer je ubedljivo savladao desetkovani Spartak rezultatom 101:74. Na taj način je tim Jovice Arsića nastavio da suvereno vlada KLS ligom, jer ima tri pobede više u odnosu na direktne konkurente za vodeću poziciju. Od prvog sudijskog zvižduka Borac je krenuo vrlo energično. Odmah su Čačani želeli da stave do znanja gostima da nemaju čemu da se nadaju. Međutim, iako je domaćin imao inicijativu, kao i vođstvo, gosti se u prvih 10 minuta nisu dali. Dobar deo deonice pružali su dostojan otpor. Tek u završnici domaći igrači su dodali gas, pa su na taj način stekli solidnu prednost u iznosu od 14 poena (30:16). U drugom delu igre Spartak je u potpunosti bio dostojan rival domaćinu. Tada je čak spustio deficit na svega tri poena (42:39). Zaista, Subotičani su se lavovski borili. Slabija igra u odbrani i nekoliko grešaka u napadu koštali su Borac veće prednosti. Uprkos tim nedaćama, domaćin je ipak uspeo da na veliki odmor ode sa pristojnom zalihom od osam koševa.


Osokoljeni dobrom igrom u drugoj deonici igrači Spartaka su početkom treće deonice nastavili da muče domaćina. Istina, prednost je konstantno bila na strani Borca, ali se on za istu dobrano trudio. Očigledno je da Subotičani nisu nameravali da se predaju. Ipak, zbog skraćenog rostera nisu mogli dugo da pariraju Čačanima. Vremenom je domaćin podizao razliku, a najviše je dobacio do kote 20 (66:46). Poslednji deo igre bio je stvar formalnosti. Pobednik se uopšte nije dovodio u pitanje, već je samo trebalo sačekati krajnji ishod. Spartak se hrabro borio, ali prosto nije imao dovoljno snage da parira nadmoćnijem rivalu. Ovom pobedom Borac je napravio odličnu uvertiru pred veoma važan meč ABA 2 lige protiv Lovćena, koji će biti odigran u sredu u dvorani kraj Morave.