07.10.2018.
Sjajni Čampara nosio Spartak do pobede
 
Iako je ABA2-ligaš Vršac važio za blagog favorita u Subotici Spartak je pozitivno iznenadio i već na startu sezone najavio da ima odlično pripremljen, borben i perspektivan tim. Subotičani su vodili od 11. minuta susreta i zasluženo slavili protiv Vršca rezultatom 72:68.

Prvi meč u sezoni Spartak je dočekao sa dva igrača koji su tek nepunih desetak dana sa ekipom (Makumanja i Igrutinović) i na njih šef struke sinoć nije mogao ozbiljnije da računa, ali da Spartak odigra dobar meč i može se reći iznenadi favorizovani Vršac potrudili su se igrači koji su bili spremni za ovaj meč, pre svih Čampara koji je na ovom meču ubacio 31 poen, ali upisao i 17 skokova (četiri u napadu), zatim amerikanac Vilijams koji je zabeležio svojih prvih 14 poena za Spartak, a posebno je bio odlučan i precizan u poslednoj deonici susreta. Ne treba svakako zaboraviti ni mlade snage kao što su Barna, Kojić, Petrov, Aleksa Kuridža, čiji se učinak možda i ne vidi u statistici...

Rezultatska neizvesnost je bila tokom čitavog meča, nije Spartak tek tako savladao Vršac, ali preuzeo je rezultat u 11. minutu i od tada ga nije ispuštao, bez obzira na ozbiljne nalete gostiju.


Ekipa Slobodana Ljubotine, nošena snažnom podrškom sa tribina oko tri stotine gledalaca, igrala je poletno, sa kratkim periodima "gubljena", ali ipak sa dovoljno pribranosti i koncentracije da sačuvaju tu blagu prednost. Svakako treba istaći veliku požrtvovanost, borbenost i agilnost svih koji su dobili priliku da izađu na parket.

Spartak je na kraju pobedio sa 72:68 (18-19, 20-16, 16-14, 18-19), na zadovoljstvo oko tri stotine ljubitelja košarke koji su gotovo šest meseci čekali da ponovo gledaju KLS duele u subotičkoj Hali sportova.