15.05.2018.
Metalac dočekuje Partizan
 
Iako nema rezultatski značaj za ekipu Metalca, duel poslednjeg kola Super lige sa Partizanom predstavljaće poslasticu za valjevske ljubitelje košarke.

Aktuelni osvajač Kupa Radivoja Koraća bi bio apsolutni favorit i da su Valjevci slavili protiv Vojvodine, ali, kako u najavi utakmice ističe trener Mihailo Poček, emotivno bi meč ipak bio drugačiji.
"Sigurno je da smo emotino ispražnjeni nakon nesrećnog poraza protiv Vojvodine, jer da smo taj meč dobili, imali bi teoretske šanse da se nađemo u plej ofu. Naravno, ni tada ne bi imali pravo da pretimo Partizanu, koji je sigurno institucija srpske i jugoslovenske košarke. U svakom slučaju, mislim da ćemo naći motiva da se jednom dobrom partijom oprostimo od domaće publike, koja nas je odlično bodrila tokom čitave sezone. Bojan Krstović je protiv Vojvodine zaradio povredu lista i neće biti u sastavu, roviti su i Nerandžić i Vasić, ali se nadam da će ipak nastupiti protiv Partizana. Ovaj meč je za nas kraj sezone, ići ćemo na malu pauzu, pa ćemo nastaviti treninge sa igračima koji su pod ugovorom."