06.05.2018.
Borac čuva vrh
 
Košarkaši Borca su četvrti put ove sezone uspeli da savladaju Tamiš - 72:62 (25:20; 14:14; 12:15; 21:13). Šestom pobedom u sedam kola ovogodišnje Superlige Srbije, Čačani su zadržali prvo mesto u grupi A.
Stojadinović sa dve vezane trojke na otvaranju meča nagovestio odlično šutersko veče Čačana. Na drugoj strani Tamiš je poene postizao mahom ispod obruča. Dobro su gosti parirali domaćinu u prvim minutima igre, ali Stojadinović nije nameravao da se zaustavi iza linije za tri poena, na koga se ugledao Đoković.
Na početku druge četvrtine inicijativu je preuzeo Kutlešić (29:20), pa je trener Jovičić morao zatraži tajm aut, posle koga su gosti uzvratili sa pet poena. Domaćin je mahom zahvaljujući dobrom šutu za tri uspevao da zadrži suficit.
Ipak, Tamiš se nije predavao, već je trojkom Savića uspelo da povede u trećoj deonici (43:45). Nošeni hukom sa tribina, Čačani su zaigrali bolje i ponovo je odlični Stojadinović (6-6 trojke) bio igrač koji je donosio prevagu.
U poslednjoj deonici Borcu nikako nije polazilo za rukom da prelomi meč. Taman što bi uradili nešto dobro, gosti bi uzvratili, da bi tek u poslednjih pet minuta domaćin sjajnom serijom pobegao na nedostižnih 69:55.