05.05.2018.
FMP rutinski kroz Valjevo
 
Oslabljeni neigranjem Đukanovića, Stamenića, Krstovića i Pavlovića Valjevci su parirali FMP samo u prvih desetak minuta - 75:101 (24:25, 9:22, 21:28, 21:26).
Vasić je preuzimao odgovornost kada nije bilo rešenja u napadu, što je uz šuterski raspoloženog Mikulića bilo dovoljno za samo „pola koša" zaostatka na kraju prve četvrtine, 24:25.
Ipak, kratka rotacija došla je do izražaja u drugoj deonici, kada je tek nakon nešto manje od četiri minuta prve poene za domaće ubacio pomenuti krilni centar.
Na drugoj strani, na startu je raspoložen bio Simanić, a prvom trojkom Đokovića Beograđani su sredinom drugog dela stigli do dvocifrene prednosti - 40:30. Lako su bekovi „pantera" izlazili na kraj sa čuvarima. FMP je agresivnom dobranom uticao da puleni Mihaila Počeka ubace samo devet poena pa je već posle 20 minuta bilo rešeno pitanje  pobednika.
Zahvaljujući raspoloženom Nenadiću prednost gostiju je rasla i u trećoj četvrtini, a u dva navrata iznosila i čak 23 poena. Kada god bi Valjevci pokušali da se približe, usledili bi laki poeni gostiju, a izražena je bila i skakačka dominacija gostiju. Serijom poena u finišu teži poraz Metalca sprečili su Vasić i Mikulić.
Foto: Sreten Pantelić