05.05.2018.
Perfektni Partizan
 
Partizan je posle šest kola jedini zadržao perfektan skor u Superligi. Crno-beli su u Novom Sadu, protiv Vojvodine, već polovinom prve četvrtine zagospodarili terenom i praktično do kraja duela atraktivnim potezima ulepšali ubedljiv trijumf – 88:62 (25:15, 20:14, 23:17, 20:16).
Ekipa Nenada Čanka, u koju se posle povrede skočnog zgloba vratio kapiten Novica Veličković, lagano je ušla u meč, zbog čega u uvodnim minutima nije napravila značajniji plus. Novosađani su držali rezultatski priključak, da bi u završnici početne deonice Von, Veličković i Brajma poveli crno-bele do prvog dovcifrenog plusa – 23:12.
Matovića je sa pet vezanih poena pogurao seriju Novosađana do 8:0, koja je primorala Čanka da zatraži tajm aut, posle koga je Najdžel Vilijams-Gos ubacio viši stepen prenosa. Sa dve asistencije i četiri poena vratio je osvajača Partizan na dvocifreni plus (39:26), a zatim sjanu partiju u prvih 20 minuta krunisao trojkom, posle koje je alej-up akcija Vona i Brajma izgradila plus 16 (45:29).
Kada su otklonili sve rezultatske neizvesnosti, crno-beli su se u drugom poluvremenu posvetili atraktivnim potezima kojima su držali pažnju gledalaca.
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović