29.04.2018.
Borcu sledi duel protiv Mladost
 
Čačani su svojim maestralnim partijama impresionirali košarkašku javnost u zemlji. Nije se dešavalo ranijih godina da neka ekipa iz KLS lige u kratkom vremenskom roku udari recku timovima iz ABA 1 lige. Eto, Borac je prvi u tome uspeo.

Najpre je u grotlu čačanskog hrama košarke pala Zvezda, da bi u petak bila savladana i Mega. Po ko zna koji put Borac je pokazao da ima klasu da igra na ravnoj nozi sa najboljima u državi i regionu. I ne samo da igra, već i da ih pobeđuje.

Ipak, ovi veliki uspesi moraju biti arhivirani, a koncentracija usmerena na novog protivnika, tim Mladosti. Reč je o sastavu koji ume da iznenadi favorita. Zemuncima je pošlo za rukom da trijumfuju nad Megom na gostovanju. Moraće izabranici Jovice Arsića da budu jako oprezni, iako u ovom duelu slove za apsolutne favorite.

Član stručnog štaba čačanske ekipe Miroslav Milić naglašava da se prethodne pobede moraju zaboraviti, a pažnja usmeriti na Mladost. Takođe, on napominje da je cilj Borca da izbori što bolji plasman u grupi A.
"Nema prostora za slavlje zbog ostvarenih pobeda. Utakmice idu kao na traci, na tri dana. Moramo što pre zaboraviti Megu a koncentrisati se na Mladost. Podrazumeva se da imamo cilj da nastavimo pobednički niz u prvenstvu. Deluje na prvi pogled da je Mladost lakši protivnik nego prethodni, ali to nije baš tako. Nisu oni slučajno u Super ligi, imaju oni kvalitet. To je ekipa koja je uspela da nas dobije u Čačku. Nisu za potcenjivanje. Dobro ćemo se pripremiti. Potrudićemo se da izborimo što bolje mesto u našoj grupi" - reči su Milića.

Sjajni poenter Nikola Pešaković izjavio je da je Borac favorit u ovom meču, ali da  mora od samog starta da to pokaže na terenu.
"Posle odličnih partija u prethodna četiri kola sledi nam utakmica protiv Mladosti, ekipe koja nam je nanela jedan poraz u Čačku u okviru KLS lige. Moramo od početka zaigrati maksimalno motivisano i ozbiljno, ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Favoriti smo u ovom duelu, ali moramo biti jako koncentrisani i, naravno, agresivni u odbrani. Ako sve to sprovedemo u delo, ne sumnjam da ćemo pobediti. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, pa da zajedno nastavimo ovu fantastičnu seriju igara" - zaključio je Pešaković.