29.04.2018.
FMP slomio otpor Dinamika u trećoj četvrtini
 
Posle prvog poluvremena delovalo je da će Dinamik naterati FMP na maksimalno zalaganje kako bi zadržao korak za vodećim Partizanom na tabeli B grupe Super lige, ali izabranici Miroslava Nikolića u trećoj i četvrtoj deonici nisu uspeli da pruže partiju kao u uvodnih 20 minuta, pa su „panteri“ na kraju došli i do ubedljivog trijumfa – 84:71 (22:21, 21:21, 16:8, 25:21).

Iako su domaći već u prvom poluvremenu želeli da osiguraju značajniju prednost, nisu mogli da naprave više od sedam razlike, pošto su gosti, uglavnom ubačenim šutevima van linije 6.75, uspevali da održe rezultatski priključak. Sedam trojki su gosti ubacili u prvih 20 minuta, na veliki odmor otišli sa minimalnim zaostatkom, ali su u trećoj deonici postigli samo osam poena, što su domaći, predvođeni večaras sjajnim Stefanom Potom, iskoristili da pred završnu deonicu dođu nadomak dvocifrenog plusa (59:50).

U ekipu Vladimira Jovanovića, posle duže pauze zbog povrede noge, vratio se Boriša Simanić, koji je trojkom u 36. minutu slomio otpor dorćolskog kluba (68:57) i omogućio saigračima rutinski finiš malog gradskog derbija, posle kojeg se FMP usamio na drugoj poziciji sa tri pobede i jednim neuspehom.