18.04.2018.
Čanak: "Partizan ima obavezu da napadne trofej"
 
U susret početku Super lige Srbije, danas je u Kući košarke održana konferencija za medije na kojoj su govorili treneri timova učesnika najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja. Trener Partizana NIS, Nenad Čanak je u uvodnom delu svog izlaganja govorio o momentu u kojem ekipe dočekuju start Super lige.

"U Super ligu klubovi ulaze u drugačijem trenutku i drugačijoj formi. Zvezda koja je odigrala najviše utakmica, verovatno je istrošena. Partizan, Mega i FMP su poslednje utakmice početkom marta. Ekipe iz KLS imaju najoptimalniji raspored.  Ali šta je tu je, moramo da se prilagodimo. Superliga zaslužuje veći respekt nego što ima. Ipak je to liga koja ima evroligaša, tri ABA ligaša i ekipe iz KLS koje su spoj mladih i iskusnih igrača, predvođeni dobrim trenerima. Zaslužuje veći respekt" - istakao je Čanak i potom nastavio o ambicijama Partizana.

"Možda zvuči kao fraza, ali ponoviću da Partizan ima obavezu da napadne trofej u svakom takmičenju na domaćoj sceni. Tako ćemo se i ponašati, daćemo sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što smo znali i umeli da napadnemo trofej" - naglasio je Čanak.

Upitan da prokomentariše tri poraza u pripremnom periodu, trener crno-belih je izjavio:
"Poraz nikada nije prijatan i nijedna utakmica nije programirana da hoćeš da je izgubiš. Ti porazi su došli od ekipa koje su objektivno slabije i to je podatak koji pali alarm. Bolje što se desilo sada u mrtvom periodu, nego kao prošle godine kada Super liga nije zavšrena kako je trebalo za nas. Očekujem rekaciju već protiv Vojvodine i to će biti pravi test za nas" - zaključio je Čanak.

Svoj prvi meč u Super ligi, crno-beli igraju u četvrtak, 19. aprila od 20 časova protiv novosadske Vojvodine.


(Foto: KK Partizan NIS)