17.04.2018.
Počinje Super liga, Borac dočekuje Zlatibor
 
U prvom kolu Super lige Srbije košarkaši Borca će ugostiti ekipu Zlatibora iz Čajetine (sreda, 19 časova).

Navedeni timovi imali su priliku da se sastanu ove sezone dva puta u KLS ligi, a skor je 1:1. Zlatibor je pokazao da je veoma neugodan protivnik, tako da će Čačani morati dobrano da oznoje dresove ako žele da startuju pobedom.

Treba pomenuti da je u Borcu došlo do izvesnih kadrovskih promena u odnosu na poslednji susret ovih timova. Na mestu šefa struke Bojića je zamenio Arsić. Takođe, čačansku četu su pojačali Kutlešić i Radulović, tako da Borac sa ozbiljnim pojačanjima dočekuje Superligu, preko koje će pokušati da ponovo izbori igranje u ABA 2 ligi. Svi veruju da će u tome i uspeti.

Vatreno krštenje na klupi Borca imaće trener Jovica Arsić, koji je izjavio da Borac ima obavezu da nastavi sa dobrim igrama. Takođe, napomenuo je da najvažnije utakmice za čačanski klub kreću polovinom maja, kada počinje eliminaciona faza.
"Imamo obavezu da zadržimo kvalitet igara koje je Borac pružao u dosadašnjem delu sezone. Zahvaljujući novim pojačanjima potrudićemo se nadomestimo neigranje Ilije Đokovića, koji je do povrede bio motor ekipe i možda i najbolji igrač. Mislim da smo u prethodnih nekoliko dana odradili dobar posao. Dodao bih samo da koliko god utakmica sa Zlatiborom bila važna, najbitniji mečevi nas očekuju polovinom maja, kada počinju eliminacione borbe i gde treba da se pokažemo u najboljem izdanju” - jasan je novi šef struke Borca.

Kapiten Marko Marinović naglašava da njegovoj ekipi predstoji najvažniji deo sezone.
"Iako zvuči neverovatno, mi smo odradili već dva prvenstva, i očekuje nas treće. Po mom mišljenju, napravili smo dobre uspehe, ali oni neće ništa značiti ako se preko Superlige opet ne plasiramo u ABA 2. Ne znam da li će ove godine Superliga biti kvalitetnija, ali sam siguran da će sada biti zanimljivija i teža. Svi će se boriti za peto i šesto mesto koje vode u ABA 2 ligu” - poručuje Marinović.

Novajlija u sastavu Borca, Dušan Kutlešić kaže da će utakmica sa Zlatiborom biti teška i neizvesna, baš poput prve dve odigrane ove sezone.
"Ako nam se ukaže prilika, potrudićemo se da ostvarimo što bolji plasman. Ipak, primarni cilj nam je da obezbedimo ABA 2. Prva utakmica je uvek specifična, ne sumnjam da će nam biti teško protiv Zlatibora, možda će pobednik biti odlučen pred kraj meča. Takođe, ove prve utakmice biće lepa prilika da se Radulović i ja dodatno uigramo i još bolje upoznamo sa ostatkom tima” - reči su novog beka Čačana.