17.04.2018.
Alimpijević: "Uz svežu krv do zacrtanog cilja"
 
Košarkaši Crvene zvezde mts u sredu od 19 časova započinju odbranu titule u Super ligi Srbije utakmicom protiv zemunske „Mladosti".

Crveno-beli se okreću domaćim obavezama, a zajednička konferencija koja je organizovana u „kući košarke" u Beogradu, promovisala je srpsku ligu i taakmičenje koje će trajati narednih mesec i po dana.

Nakon svih trenera koji će predvoditi svoje timove u Superligi, poslednji se novinarima obratio trener crveno-belih Dušan Alimpijević:
„Veliko poštovanje za sve učesnike Super lige, imam veliki respekt za trenere koji dolaze iz KLS, jer znam koliko muka imaju da dovedu svoje ekipe u Super ligu. Zvezda ove godine u Super ligu ulazi sa jedinom idejom - da osvoji prvenstvo. Međutim, s tim pravom i željom imamo još nekoliko rivala koji o tome mogu da razmišljaju. Partizan je takođe istakao kandidaturu da napadne titulu. Očekujem zanimljivu i dobru Super ligu" - rekao je Alimpijević.

Novinari su upitali trenera crveno-belih i oko kadrovskih promena u timu, pred superligu. Odlazak Enisa, dolasci bekova Čovića i Radanova i oko statusa Milka Bjelice:
"Enis je otišao, a razlog je što je sasvim jasno da se nije uklopio u ono što je trebalo da radi. Ne samo on, nego bilo ko ko dođe ovde treba da shvati žrtvu koju treba da podnese igrajući za Crvenu zvezdu. Ovaj klub ima najveće ambicije. Mnogo je važnije, pored individualnog učinka, šta će ceo klub uraditi. Dilan je ozbiljan profesionalac, dobar sportista, dobar igrač, ne umanjuje ovo ništa što je bio pre ovoga. Dovođenjem Radanova i Čovića, želimo da unesemo kvalitet, da osvežimo krv. Želim da budemo bliži ostvarivanju ciljeva koje imamo."

O statusu Milka Bjelice:
"Danas će biti jasno ili sutra. Ono što nije tajna, je da je odigrao neke utakmice ispod nivoa za igrača koji ima vrhunsku karijeru, devet ili deset godina u Evroligi. Bio je ispod očekivanog nivoa i treba konkretizovati stvari u naredna dva dana" - rekao je Alimpijević.

Prve dve utakmice u Super ligi, Crvena zvezda mts igra kao domaćin protiv ekipe Mladosti (sreda 19h) i protiv Mega Bemaxa (subota 21h).