23.03.2018.
Tamiš dočekuje Dunav
 
U okviru 24. kola Košarkaške lige Srbije, snage će odmeriti ekipe Dunava i Tamiša. Ekipa Tamiša ovaj meč dočekuje kao šestoplasirana ekipa, sa istim učinkom kao novosadska Vojvodina – 13 pobeda i 10 poraza, dok ekipa Dunava trenutno ima 10 pobeda i 13 poraza, što je stavlja na 9 poziciju u KLS.

Dunav ima imperativ pobede na ovom meču, ako želi da uđe u Super ligu, budući da osmoplasirana Mladost ima pobedu više i gostuje Slogi u Kraljevu gde su veliki favoriti. Dok Tamiš, ukoliko pobedi ili izgubi sa manje od 10 razlike, matematički će obezbediti plasman u Super ligu.

U prošlom kolu su obe ekipe zabeležile pobedu. Tamiš je deklasirao Beovuk na svom parketu, rezultatom 107:73, dok je ekipa Dunava slavila protiv Sloge sa 87:74. U prethodnom duelu Tamiša i Dunava, trijumfovao je Tamiš, rezultatom 90:80.


Košarkaš Tamiša, Aleksandar Ilkić, dao je izjavu pred utakmicu sa Dunavom:
"Očekuje nas jedna od značajnih utakmica u borbi za mesto u Superligi. Dočekujemo ekipu Dunava, koja dolazi u delimično izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu. Nama ova utakmica mnogo donosi, i daćemo sve od sebe da pred svojom publikom trijumfujemo.”

Utakmica ovih dveju ekipa igra se u subotu, 24. marta u Pančevu, sa početkom u 20 časova.