04.03.2018.
Vojvodina iznenadila Dinamik u gostima
 
Krsto Bjelica je ubacio 30 poena, šest trojki! Vojvodina je pobedila Dinamik. Lako i ubedljivo!

Takav epilog se mogao naslutiti već posle prvog perioda, u kome je Vojvodina ubacila 34 poena – čak 15 više od domaćina koji je bio nekako iznenađen. Zbunjen!

Za to vreme, Vojvodina je punila koš Dinamika. Najviše šutevima van 6,75 – samo u prvom periodu Novosađani su ubacili šest trojki – po dve Bjelica i Stojanović, Zarić i Prica po jednu. Od takvog ataka, teško je oporaviti se. Dinamik nije uspeo.

Na krilima neverovatnog Bjelice, Vojvodina je išla ka novoj pobedi.

"Odigrali smo sedam utakmica u tri dana što je previše za moju ekipu. Utakmica protiv Borca u ABA je ostavila traga na našoj igri. Gosti su kontrolisali utakmicu od početka do kraja. Dogovor u svlačionici pred ovaj susret bio je da moramo biti čvrsti u odbrani i u tome nismo uspeli. Imali smo puno problema na početku u odbrambenom skoku, kasnije I mnogo izgubljenih lopti i grešaka. Ostaje nam još puno da radimo. Čestitam Vojvodini na pobedi” - je trener Miroslav Nikolić.

„Nažalost večeras nismo mogli parirati boljoj Vojvodini koja je zasluženo došla do pobede. Nismo dobro izgledali u skoro tri četvrtine utakmice. Energija je bila niska. Nas je malo poremetio grip Beslaća I Đurasovića, ali sve u svemu protiv ovako napadački raspoložene Vojvodine nismo imali šanse“ - izjavio je Petar Rakićević.