04.03.2018.
Vršac lako izašao na kraj sa "Golubovima"
 
Putešestvije po Bosni i Hercegovini iscrpelo je Vrščane, ali, ipak, su izabranici Gorana Topića, svega 30 sati posle povratka iz Mostara,u egzibicionoj igri, lako i ubedljivo savladali subotičke „golubove“ i učvrstili se u vrhu tabele.

Ključni period za ishod meča bila je druga četvrtina kada je Vršac za svega dva minuta, serijom 9:0, prvi put stekao dvocifrenu prednost i nije je ispuštao do samog kraja. Tada je domaći tim uspeo da nemetne svoj stil igre, sa agresivnom odbranom i efikasnim kontranapadom, sa velikim brojem ofanzivnih skokova. U tim elementima Subotičani nisu uspeli da uspostave ravnotežu i zbog toga je pitanje pobednika praktično bilo rešeno već posle prvog poluvremena.

U takvoj igri najbolje su se snalazili visoki igrači Vršca, nezadrživi Veljković i Đorđević pod tablom i Simeunović čiji su prodori bili nerešiva enigma za rivala.

U drugom poluvremenu trener Topić je odmarao nosioce igre a priliku su dobili Uzelac i Munižaba. Spartak je nekoliko puta imao priliku da spusti razliku ispod dvocifrene, ali je Vršac uvek imao spremne adute na koje gosti nisu mogli da odgovore. Vršac je u jednom trenutku imao i 20 poena prednosti, u finišu su domaći igrali i za dušu gledalaca pa je Spartak ipak uspeo da izbori častan poraz.

Član stručnog štaba Vršca Mihajlo Mitić bio je zadovoljan igrom i rezultatom:
"Trebao nam je jedan ovakav meč posle poraza u Mostaru, da povratimo samopouzdanje, pobedili smo na dobar način. Igrači su iscrpljeni, ali mislim da nas je toliko vremena provedeno u autobusu i problemi sa kojima smo suočili na tom putovanju na neki način i zbližili i to je rezultairalo dobrom igrom na ovom meču. Čestitam igračima Spartaka na fer i korektnoj igri."

Trenera Spartaka i nekadašnjeg igrača Hemofarma Dragoljuba Vidačića vršačka publika je srdačno pozdravila:
"Nadali smo se da bi mogli biti inspirisani protiv odlične ekipe Vršca, u tome smo videli našu šansu, kao i u činjenici da je naš protivnik umoran posle teškog puta. Međutim, osim prvih dva -  tri minuta Vršac je uspostavio način igre koji njemu odgovara i potpuno poremetio naš napad. U Vršcu se osećam najlepše od svih gradova u kojima sam igrao, evidentno je da košarka u Vršcu nije na nivou na kome je tada bila, ali sviđa mi se sadašnji sastav sa mladim, talentovanim i ambicioznim igračima i ukoliko bi ostali duže na okupu mislim da bi mogli biti konkurentni i za ABA 1 ligu. To Vršcu od srca želim."