02.03.2018.
Radnički veruje u pobedu protiv Metalca
 
U 21. kolu KLS, KKK Radnički će ugostiti Metalac iz Valjeva. Utakmica u hali Jezero zakazana je za subotu 3. mart od 19 časova i 30 minuta.

Valjevci sa pozitivnim učinkom 11-9 zauzimaju šesto mesto, zahvaljujući boljim partijama u prvom delu sezone, sa ciljem da obezbede učešće u Super ligi.

Međutim, u 2018. godini Metalac ima negativan učinak od svega dve pobede (nad Slogom i Dunavom) i pet poraza (od Zlatibora, Tamiša, Beovuka, Mladosti i Vršca).

Stoga je nesumnjivo da ekipa Mihaila Počeka dolazi u Jezero po "ceo plen", u šta je uveren organizator igre KKK Radnički Strahinja Jovanović koji je u najavi kola predstavio narednog rivala.
"To je kvalitetna ekipa, ima starije i iskusnije igrače. Bore se za Superligu, ali imaju lošu seriju. Mi smo ih namučili u prvoj utakmici, vodili smo u prvom poluvremenu. Očekujem da ćemo u subotu da pružimo dobru partiju, nabolje što možemo. Pavlović je povređen, videćemo da li će moći da igra, a značilo bi nam dosta. Uz dobru pripremu, možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu."

Statistički, vođa sastava iz Valjeva je Đukanović (indeks 25,9), po utakmici prosečno beleži 18,6 poena, 6,3 skoka, 3,2 oduzete lopte - ali je on samo jedna od uzdanica gostiju.

"Đukan će najverovatnije da bude MVP ove sezone u KLS, treba dosta pažnje da se obrati na njega. Vasić je tu kao organizator igre, ima odličan šut za tri poena, Krstović je poznat iskusan igrač, pod košem imaju Marojevića, isto je stariji igrač, Kaplanović je pokretan, dobar igrač, Mikulić je sa 215cm jaka petica, šutira spolja... Doveli su Pavlovića, to je dobar timski igrač koji je sarađivao sa našim trenerom. Imaju dobar roster, a sigurno će doći "naoštreni" jer im treba pobeda"
- sagledao je Jovanović.

U poslednjoj utakmici u Jezeru videlo se da KKK Radnički, iako debitant u KLS, može da se nosi sa klubom koji postoji 70 godina, da igra ravnopravno i na kraju osvoji bodove. Trener Bojan Kusmuk iznosi viđenje kako da se ponovi pristup koji vodi pobedi, iako je sastav oslabljen.
"U svaku utakmicu ulazimo beskompromisno, da dobijemo. Na žalost, vodili smo u nekoliko i sa dvocifrenom razlikom, da bi se to nekako istopilo. Stoji da smo u egalu odigrali većinu utakmica. Protiv Vojvodine smo odigrali dobro, a ja sam zadovoljan i mečom protiv Dinamika, bez obzira na krajnji rezultat. Bili smo hendikepirani i povredom Beadera, uz izostanak Pavlovića. Metalac je sklop dobrih individualaca, jako iskusnih igrača" - sve je pobrojao Jovanović. "Dobro trče, dobro rade, na gostovanjima su pobedili Vršac i Dinamik - to dovoljno govori. Ali, sezona im je u sinusoidi, gore-dole, trenutno su u padu. Videćemo..."

O tome šta može da pruži nadu Kragujevčanima da je moguć revanš Metalcu za poraz u Valjevu 91:77, da se ostvari druga vezana pobeda u Jezeru, Kusmuk kaže:
"Pre svega atmosfera, najlepša od kad sam ja ovde bila je protiv Vojvodine. Možda mi nismo dali priliku da tako bude i ranije, da Kragujevčana bude u većem broju, ali hvala im što nas podržavaju, što stoje iza njihovog kluba KKK Radnički. Nadu za uspeh daje što smo imali sedam dobrih četvrtina u poslednje dve utakmice. Pokušaćemo da održimo taj nivo, a javila se i želja da igramo na veći broj poena jer sem Demčešena imamo sve spoljnje igrače. Niža smo ekipa, način na koji bi trebalo da igramo je - agresivnije i sa bržom realizacijom" - zaključio je šef struke KKK Radnički.