23.02.2018.
Dinamik dočekuje Radnički
 
U 20. kolu KLS domaćin KKK Radnički biće vodeća ekipa takmičenja Dinamik. Utakmica je na programu u subotu 24. februara od 16 časova.

Dinamik je izgubio kao domaćin jedino od Metalca 83:93 u novembru. Uz taj, ima još samo dva poraza - u gostima od Beovuka u oktobru i od OKK Beograd u decembru. Nakon trećeg neuspeha ušli su u seriju od sedam pobeda u KLS, što ih čini apsolutnim favoritom protiv Kragujevčana.

U prvom susretu u Kragujevcu Dorćolci su se pomučili da bi osvojili bodove. U tom sedmom kolu izgubili su dve četvrtine, ali je na kraju bilo 82:90. MVP večeri je bio Varda - to mu je bila poslednja utakmica u dresu Dinamika, a Radnički je predvodio Kljajević - takođe više nije član ekipe. U sastavu Kragujevčana još nije bio Kolmen.

Miroslav Nikolić: "Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja je igrala većinu utakmica na "jednu loptu". Moramo biti obazrivi, imaju kvalitet i oni su neko ko sigurno zaslužuje viši plasman. Ako im ne dozvolimo  da nas uvedu u njihov ritam igre na veći broj poseda, bićemo bliži pobedi."

Petar Rakićević: ”Dobro je što se igra sreda subota da ne bismo ispali iz ritma za kraj KLS lige. Iako je Radnički ekipa skoro na dnu tabele, mi nikoga ne potcenjujemo. Moramo od početka iskontrolisati utakmicu, forma im je u usponu, biti još agresivniji, željni kontakta i borbe za svaku poziciju. Ključ je zaustaviti Jovanovića, Milosavljevića i Lalovića i parirati u skoku Pavloviću.”

Utakmica je na rasporedu u subotu u 16 sati