10.02.2018.
Bojić: "Uvek je teško igrati protiv Tamiša"
 
U još jednoj izuzetno teškoj utakmici Borac je, pred ponovo brojnom čačanskom publikom, savladao ekipu Tamiša rezultatom 77:66.

Ako se pogleda rezultat, deluje da je Borac lako i ubedljivo pobedio protivnika iz Pančeva. Međutim, stvarnost je nešto drugačija. Iz minuta u minut situacija se menjala, i dugo Borac nije uspevao da nametne svoj ritam. Tri četvrtine Tamiš je igrao na ravnoj nozi sa domaćinom. Ali iskusna ekipa Borca znala je da iskoristi prednost domaćeg terena, i da zahvaljujući borbi i požrtvovanosti ostvari novu bitnu pobedu,

Strateg čačanske ekipe Raško Bojić pomenuo je da su utakmice protiv Tamiša po pravilu košarkaški pismene, i napominje da je njegov sastav ostvario novu bitnu pobedu u KLS:


"Utakmice sa Tamišem nikad nisu lake. Uvek je teško igrati protiv njih, zahtevan je i skauting i priprema za meč, što sam i ranije naglasio. Meni su te utakmice uvek drage jer su po nekom nesuđenom pravilu rezultatski neizvesne. Što bi se reklo košarkaški pismene utakmice. Uvek je prisutna želja i energija kod oba rivala. Mi smo bili umorni i pod utiskom minulog meča protiv Rogaške. Ipak, smogli smo snage da se na najbolji mogući način pripremimo za ovaj susret. To smo i uspeli, ostvarivši novu važnu pobedu u KLS. Sa trenutnim skorom Borac je faktički siguran učesnik Super lige, što je jedan od glavnih ciljeva kluba“ - jasan je Bojić.

O utiscima sa minulog meča najbolji strelac Borca Nikola Pešaković je izjavio:
"Mi smo znali da je Tamiš ozbiljna ekipa. Naročito u poslednje vreme je u usponu forme, što pokazuju njihovi rezultati. U prvoj četvrtini imali smo maksimalan pristup duelu, ali na žalost kasnije smo pali, što je posledica umora. Ipak, na kraju smo zasluženo pobedili. Ostaje da se što bolje pripremimo za Kup, a nakon toga nam sledi nastavak KLS i 2. ABA lige. Zahvalio bih se publici što iz utakmice u utakmicu pokazuje da je naš šesti igrač“ - reči su Pešakovića.

Poput mnogih gostujućih trenera, i šef struke Tamiša Bojan Jovičić našao je za shodno da pohvali publiku u hali kraj Morave, ali i tim Borca:
"Pravo je zadovoljstvo igrati u Čačku. Posle Zvezde i Partizana odmah sledi Borac kao tim koji zavređuje najveću pažnju javnosti u Srbiji, kako zbog tradicije, tako i kvaliteta ekipe. Naravno, i navijači su uvek neverovatni. Čačanska publika voli i poznaje košarku“ - jasan je Jovičić.