05.02.2018.
Borac siguran u Kraljevu
 
Кomšijski derbi пiје izgubio draž, iako је Borac u ovom trenutku mnogo boiji od Soge.

Preko 500 gledalaca doslo је na ovaj zanimljiv meč i imalo je šta da vidi. Sloga se isprsila u prvoj četvrtini, pokazala mnogo više želje i htenja, napadi su bili tačni i na kraju ove deonice na semaforu je stajalo 25-17 za domaće. Borac nije uspeo da nametne svoj stil igre, nije išao ni šut goste iz Čačka u prvih deset minuta utakmice.

U drugaj četvrtini Borac se pitao za sve. Trio Marinović, Dimić i Todorović upostaviii su prevlast na terenu što је bilo dovoljno da stignu i prestignu domaće, Na veliki odmar gosti su оtišli sa vođstvom 38-41.

Nastavili su gosti u trećoj četvrtini oпо što su započeli u prethodnom periodu igre. Demonstrirao je Borac suvi kvalitet i iskustvo pre svega, ali mora se reći da pulenima Raška Bojića i nije biio teško, jer se igra Sloge izgubila i svela na individualne poteze kapitena Đorđevića, mladog Bogdanovića i Simeunovića. Sloga je u trećoj četvrtini postigla samo 13 poena,a Čačani su imali lepu prednost 51-67. Već tada je bilо jasno ko je pobednik ovog večitog komšijskog derbija, ako je dilema uopšte i postajala.

U poslednjih deset minuta postavljalo se samo pitanje konačne koš razlike u korist Borca. Pešaković је izdominirao u poslednjih deset minuta, a Barac slavio ubedljivu i očekivanu pobedu rezultatam 91-71.