05.02.2018.
Dinamik slavio protiv Dunava
 
Dunav nije uspeo da napravi podvig i savladala lidera na tabeli. U 17.kolu Košarkaške lige Srbije, pred ispunjenim tribinama hale Park u Staroj Pazovi, Dinamik je slavio rezultatom 70:86 (21:16, 17:18, 15:21, 17:31).

Iako su Banovčani većim delom utakmice bili u prednosti, nisu uspeli da dođu do novih bodova. Nošeni podrškom sa tribina, domaći su bolje počeli i u prvom poluvremenu pružili odličan otpor Beograđanima.

Drugo poluvreme, a posebno poslednja deonica, u potpunosti je pripala ekipi Miroslava Nikolića. Igrači Dunava nisu imali dovoljno snage i koncetracije da svih 40 minuta pariraju protivniku pa je Dinamik u poslednjih pet minuta prelomio utakmicu i na kraju došao do ubedljive pobede.

Najefikasniji kod Dunava bili su Luka Mitrović (21p, 6as) i Aleksandar Miljković (12p). Ekipu Dinamika predvodili su Nemanja Krstić (19p, 7sk) i Andreja Stevanović (20p, 5as).

Dunav u narednom kolu gostuje Metalcu u Valjevu a Dinamik dočekuje Mladost.

Utakmica je bila humanitarnog karaktera. Prihod od ulaznica, donacija i SMS poruka, upućen je Stefanu Subotiću iz Belegiša, za pomoć u daljem lečenju.