12.01.2018.
Radnički za novi trijumf i obnovu Gimnazije
 
KKK Radnički počinje drugi deo sezone Košarkaške lige Srbije utakmicom protiv Tamiša iz Pančeva koji dočekuje u hali Jezero u subotu 13. januara od 19 časova i 30 minuta.

Ovom utakmicom 14. kola, Kragujevčani počinju seriju susreta u kojima, igrački ojačani, nameravaju da se revanširaju za poraze u prvom delu sezone. Time bi znatno popravili trenutni položaj - 13. mesto sa učinkom 2-11.

Od 22. decembra počela je takmičarska pauza koju su izabranici Bojana Kusmuka proveli radno, ističe kapiten Đorđe Milosavljević na početku najave kola.

Milosavljević: "U poslednjoj utakmici prvog dela sezone smo savladali Slogu, čime smo se otisnuli sa poslednjeg mesta. U ovoj "pauzi" smo radili jako, imali smo 2-3 dana odmaranja. Vratili smo se u jak ritam i tako se pripremali za sledeću utakmicu, prvo kolo u 2018. godini. Imamo novi entuzijazam, energiju da pokažemo ono što jesmo."

U pripremi za sledeće kolo juče je na trening-utakmici savladan Napredak iz Aleksinca. Meč je odigran bez Rajka Kljajevića sa kojim je završena saradnja, nakon isteka dogovorena dva i po meseca.

Kapiten Radničkog tvrdi da je njegova ekipa spremna da takmičarski uzvrati punom merom za "gostoprimstvo" Pančevaca iz prvog kola sezone. Podsećamo, Šumadinci su tada "skupo prodali kožu", Tamiš je na svom terenu pobedio 85:81, da bi na kraju polusezone došao do pozitivnog skora 7-6 i šestog mesta.

Na gostujućim terenima Tamiš ima učinak 3-3, poražen je od Dinamika, Spartaka i Vršca, a savladao je OKK Beograd, Slogu i Dunav.

Milosavljević: "Tesan poraz je bio u prvom kolu. Videćemo koliko se izmenila ekipa Tamiša od tada. To je ozbiljna ekipa kojoj smo "pokazali zube" u Pančevu. Možemo da igramo sa njima, samo da skupimo redove i dođemo do prve pobede u ovoj godini i napravimo niz za ostvarenje klupskog cilja."

Utakmica u Jezeru imaće dobrotvorni karakter jer će se prikupljati prilozi za obnavljanje Prve kragujevačke gimnazije, nakon podmetanja požara 4. januara. Košarkaši su se još jednom udružili sa gimnazijalcima, čija je predstavnica Nevena Bošković u susretu sa medijima prenela aktuelnosti iz škole.

Bošković: "Iz pozicije učenika Prve kragujevačke gimnazije mogu da kažem da nas je ova situacija jako pogodila. Sve to dosta utiče i na profesore i na učenike, sadašnje i bivše. Svi su se odazvali u ovim teškim trenucima, pomažu da prevaziđemo trenutno stanje. Požar je zahvatio pet prostorija, šteta je velika - preko 20 miliona dinara. Deo toga nikada nećemo moći da vratimo, čak i uz sve akcije zato što je požar zahvatio slike i knjige koje su unikatne. Zato smo se u mom odeljenju III/8 dogovorili da osmislimo akciju koja će donekle da pomogne Gimnaziji."

U subotu uveče, publika će se susresti sa gimnazijalcima na svim ulazima Jezera.

Bošković: "Gimnazijalci će na ulazima hale Jezero prikupljati priloge Kragujevčana za obnovu Gimnazije. Pozivam sve one koji su slobodni u subotu uveče i žele da pomognu svom gradu, pre svega Gimnaziji jer shvataju ozbiljnost situacije, da dođu, pridruže nam se i svojim prisustvom upotpune ovu akciju."

U ime svih članova KKK Radnički poziv je uputio i kapiten.

Milosavljević: "Pozivam sve ljubitelje košarke, posebno iz Kragujevca, da pomognemo, prve svega, da se obnovi Prva kragujevačka gimnazija, a onda i da uživaju u sportskom delu večeri - košarci, da nas bodre do pobede."