25.12.2017.
Dunav slavio protiv Vojvodine
 
Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo Banovčanima. Obe ekipe bile su raspoložene za igru u napadu ali su igrači Dunava bili mnogo uspešniji i furioznom igrom od prvog minuta stekli veliku prednost.

Bilo je to možda i najbolje prvo poluvreme domaćih u dosadašnjem delu sezone. Na početku treće četvrtine Dunav dolazi i do dvadeset poena prednosti (59:39) ali onda sledi veliki pad u igri i bude se Novosađani.

Vojvodina za samo pet minuta pravi seriju 15-0 i u potpunosti se vraća u utakmicu. Igrači Dunava su uspevali da čuvaju blagu prednost, od tri do sedam poena sve do poslednjeg minuta. Na minut do kraja, gosti prelaze u vođstvo (93:94) pa je usledila uzbudljiva završnica.

Malo više koncetracije, znanja i sreće imali su košarkaši Dunava i poenima Luke Mitrovića dolaze do zaslužene, za domaće mnogo važne pobede, rezultatom 97:94.

Najbolji pojedinci u Dunavu bili su Lazar Zorčić (26p, 8sk, 5as), Luka Mitrović (21p, 6as) i Milan Nikolić (21p, 4sk), dok su se u redovima Vojvodine istakli Teodor Atanasov (21p, 6sk) i Krsto Bjelica (15p, 5sk, 5as).

U prvom kolu drugog dela prvenstva, Dunav gostuje zemunskoj Mladosti dok Vojvodina dočekuje Borac.