23.12.2017.
Borac nastavio da niže pobede
 
Spartak je dobro otvorio utakmicu, pa je trener Bojić već nakon dva minuta bio prinuđen da zatraži tajmaut. Nakon toga Borac se malo trgao, uhvativši priključak. Izuzetno brzo se igralo u tim momentima. Činilo se da Subotičani imaju inicijativu, ali su Čačani uspevali da prate rivala. Nakon dinamičnog i efikasnog početka ritam igre je malo usporio. U drugom delu četvrtine Balaban se razigrao, postigavši brzo osam poena.

U drugoj četvrtini Balaban je nastavio da teroriše koš Spartaka. Jednostavno, domaći igrači mu fizički nisu mogli ništa. On je pokrenuo preokret Borca, i sigurno je igrač koji je obležio prvo poluvreme. Njegovim odlaskom na klupu Subotičani su ponovo preuzeli inicijativu. Iako je Borac u jednom momentu imao i dvocifrenu prednost (41:31), domaćin je uspeo da je svede na svega tri poena na poluvremenu. Sve u svemu, prilično izjednačena igra bila je viđena u prvih dvadeset minuta.

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo, boljom igrom domaćina. Ali vrlo brzo utakmica ulazi u egal, gde su se timovi smenjivali u vođstvu. Ujednačena igra bila je viđena tokom većeg dela treće četvrtine. U završnim minutima ovog dela igre Borac ponovo hvata manji zalet, pa stiče kakav-takav suficit. Ipak, ni nakon trideset minuta igre pobednik se nije nazirao. Bilo je na poslednjoj deonici da to odluči. Publika je očekivala neizvesnu utakmicu, i to je dobila.

Početkom poslednje deonice Borac je zaigrao je korektnije u odbrani, a konkretnije i brže u napadu. Ako je Balaban obeležio prvo, Stojadinović i Đoković su svakako obeležili drugo poluvreme. Spartak je pokušavao da sustigne goste, i bio je na dobrom putu da napravi potpuni preokret, jer su spustili zaostatak na samo pola koša (83:84). Ipak, domaćin nije imao dovoljno snage i koncentracije da savlada ABA Borac u Dudovoj šumi. Tim Raška Bojića ostvario je još jednu važnu pobedu.


(Foto: subotica.com)