22.12.2017.
Vršac se pojačao pred duel sa Tamišom
 
Vrščani su pojačali igrački kadar uoči južnobanatskog derbija 13. kola KLS protiv pančevačkog Tamiša. Velike nade srpske košarke Stefan Đorđević (19, 206) i Stefan Momirov (18, 198), svoj razvoj nastaviće u Vršcu.

Mladi reprezentativci Srbije u Milenijum stižu na pozajmicu iz FMP i još više će podmladiti najmlađi tim Košarkaške lige Srbije. Na taj način Vrščani nastavljaju sa praksom dovođenja i afirmisanja mladih igrača započet prošlogodišnjim angažovanjem juniorskog srpskog reprezentativca Miloša Glišića. Đorđević i Momirov bili su na listi želja Vršca još letos, ali su se sada stvorili uslovi da se stave na raspolaganje treneru Vladimiru Đokiću. Momirov se na taj način vraća u klub u kojem je napravio prve košarkaške korake.

"Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu FMP koje nam je izašlo u susret u želji da veliki talenti srpske košarke stasavaju u našim redovima. Trudićemo se da im omogućimo vrhunske uslove za rad a imena trenera Đokića i njegovog pomoćnika Topića garancija su da će imati kvalitetan stručni rad" - rekao je direktor Vrščana Aca Grujin.

Đorđević je rođen u Leskovcu, prve košarkaške korake načinio je u Zdravlju. Decembra prošle godine potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, pred početak ove sezone prosleđen je na pozajmicu u FMP. Momirov je u avgustu 2015. pristupio mlađim kategorijama Crvene zvezde. Pred početak ove sezone pozajmljen je FMP. Obojica su bili deo juniorskog tima Crvene zvezde koji je 2016. godine u Berlinu stigao do finala juniorske Evrolige.