22.12.2017.
Metalac želi trijumf za kraj godine
 
Dosadašnjih osam pobeda pokazali su da Metalac ima kvalitet za vrh tabele Košarkaške lige Srbije, a Valjevci žele da 2017., što se tiče mečeva u ligi završe pobedom protiv OKK Beograda, koji stiže u subotu u Halu sportova.

Ne treba posebno naglašavati da je rivalitet veliki, dva kluba su u istoriji odigrali mnogo važnih utakmica, čak i presudnih za opstanak ili ulazak u viši rang. Ova ne nosi toliku težinu, ali je u Metalcu shvataju kao veoma važnu jer žele da se pobedom učvrste u vrhu tabele i obezbede bobru startnu poziciju za nastavak šampionata.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica jer OKK Beograd u poslednje vreme igra odlično. Ipak, mi želimo da se od naših navijača oprostimo pobedom, u dobrom smo ritmu i nadam se da ćemo doći do devete pobede u prvenstvu"
- kaže centar Metalca Đorđe Kaplanović.

Trener Mihailo Poček respektuje ekipu OKK Beograda, pogotovo spoljnu liniju.
"Predvode ih iskusni plejmejker Nešvoć i odlični Đoković, koji daje ton igri. Simeunović je odličan šuter za tri poena, a ne smemo zaboravitini centre na čelu sa Vujovićem. Sve u svemu, očekuje nas teška utakmica, malo smo umorni posle kup utakmice sa Vojvodinom, jer već nekoliko nedelja igramo u ritmu sreda - subota, ali se nadam da će igrači smoći snage da odigraju još jedan dobar meč"