09.12.2017.
Metalac upisao osmu pobedu
 
Uspeli su košarkaši Metalca brzo da se oporave od neugodnog poraza u Novom Sadu i savladaju rivala iz vrha tabele. Činjenica da sa jedne stane nije nastupao Kaplanović, a sa druge Tanasković, nije pokvarila užitak gledalaca u Hali sportova jer je viđena dinamična utakmica sa dosta trčanja. Domaći su uglavnom diktirali tempo i uspešno odbili sve nalete protivnika, što je bilo dovoljno za osmu pobedu u prvenstvu.

Valjevci su se mučili u napadu na startu, rano imali i sedam poena zaostatka zahvaljujući raspoloženom Hristovu, međutim brzo preokrenuli situaciju na parketu. Tri rampe Vraneša krajem prvog perioda probudile su pulene Mihaila Počeka, a razlika je u drugom periodu neprestano rasla. Briljirao je razigrani Đukanović i uz pomoć Krstovića i Stamenića predvodio Valjevce do plus 17, 48:31.

Da se neće lako predati Subotičani su pokazali već u uvodnim minutima nastavka. Agresivnijom odbranom koju je pratila loša komunikacija domaćih takođe u defanzivi, trojkama Nikolića, Jovanovića i Pejića puleni Nenada Čanka su topili prednost i približili se na samo četiri poena zaostatka, 69:65.

Možda i prelomni momenat desio se u poslednjoj sekundi treće četvrtine kada je Krstović pogodio iz teške pozicije. Ovim potezom praktično je prekinut nalet „golubova“, a nakon zakucavanja Mikulića za 80:67 polovinom poslednjeg perioda domaći su meč mirno priveli kraju. U poslednjem napadu domaćih u listu strelaca upisao se i mladi Jelić.


(Foto: Sreten Pantelić)