04.12.2017.
Zlatibor slavio u neizvesnom meču protiv Mladosti
 
U veoma neizvesnom meču, domaći tim odigrao je prisebnije u odlučujućim trenucima, što im je donelo prvi trijumf pred domaćim navijačima u tri meča. Domaći tim je veći deo meča bio u vođstvu, ali izuzev +9 sredinom drugog perioda (33-24) njihova prednost nije iznosila više od pet poena, dok su gosti u nekoliko navrata uspevali da povedu sa košem razlike. Sa dve uzastopne trojke Papića domaći su u poslednjih pet minuta ušli sa +8 (77-69), a utakmica je definitivno odlučena sa četiri uzastopna poena Veličkovića na minut i po pre kraja, kojima je Zlatibor poveo sa 84-76.

I na ovom meču domaći su dopuštali protivnicima pogotke u poslednjim sekundima četvrtine, i to u dva navrata- trojke su pogađali Đorđević i Babović.

U domaćem timu Dragoslav Papić je ubacio 19 poena, uz sedam skokova, Radomir Marojević je postigao poen manje (18), a Milan Vulić je dodao 16 poena. Vladimir Veličković je uz 11 poena imao osam uspešnih dodavanja. U redovima Mladosti Božidar Babović je imao učinak od 16 poena i pet asistencija, Vuk Malidžan je postigao 15 koševa, nekadašnji igrač Zlatibora, Kosta Đorđević postigao je 14 koševa, Veljko Brkić je imao 13 poena i sedam skokova, a Aleksi Novakoviću je jedan skok nedostajao za dabl-dabl (11 poena, devet skokova).


(Foto: zlatiborpress.rs)