26.11.2017.
Dinamik slavio protiv Voše
 
Iako su do poslednja tri minuta bili praktično u rezultatskom egalu ili sa realnim šansama za priključak, košarkaši Vojvodine slabo su odigrali u poslednjim trenucima meča, te su u jednom od derbija 8. kola KLS poraženi od Dinamika 75:84 (17:23, 20:18, 19:17, 19:26).

Favorizovani Dorćolci, ozbiljan klub sa nekoliko dobrih stranaca i kvalitetnim igračkim kadrom, na najbolji način je iskoristio prednost u visini i snazi, te je u velikoj meri nadskakao Vojvodinu. Naime, crveno – beli su imali 27 skokova, gosti čak 50, od toga 19 ofanzivnih naspram Vošinih pet.

Takođe, Novosađani nisu bili šuterski raspoloženi kao u prethodnim utakmicama (šut za tri poena 6/25), pa su bodovi otišli put glavnog grada.

"Vojvodina igra agresivno, sa jakim presingom, atipično, s obzirom da svi šutiraju za tri poena. Kada se pogleda statistika skokova, mi smo trebali da dobijemo sa daleko većom tazlikom, ali to nije bio slučaj. Mislim da smo meč dobili na osnovu većeg kvaliteta koji posedujemo"
– rekao je trener Dinamika Oliver Popović.

Njegov kolega na klupi Vojvodine Filip Socek takođe smatra da je skok odlučio pobednika. 
"Čestitke ekipi Dinamika, ali i mojim momcima koji su se sjajno borili. Nije sramota izgubiti od boljeg i kvalitetnijeg protivnika. Znali smo odakle preti opasnost, spremali smo se za to, ali ipak nismo uspeli da im ispariramo u skoku pod obručima. Takođe, u ključnim trenucima, kada se utakmica odlučivala, igrači Dinamika su u napadu donosili bolje odluke, bili agresivniji i precizniji i to im je donelo pobedu" – smatra Socek.