26.11.2017.
Beovuk odneo bodove sa Zlatibora
 
Veoma neizvestan meč obeležio je veliki broj ličnih grešaka i izgubljenih lopti sa obe strane, što je najizraženije bilo u uvodnim minutima-bez postignutog poena igralo se više od dva minuta, a prvi poeni iz igre postignuti su tek u 4. minutu. U prvoj četvrtini ukupno je dosuđeno 13 ličnih grešaka obema ekipama.

U prvih 20 minuta Zlatibor je više minuta bio u vođstvu, dva puta je ono iznosilo pet poena razlike (11-6 i 31-26), dok su gosti jednom vodili sa pola koša (13-14) a u samoj završnici poluvremena uspeli da dođu i do dva poena viška. Ponovo je, kao u nekoliko prethodnih utakmicama na svom parketu, domaći tim dopustio protivničkim igračima da u poslednjim trenucima četvrtine postignu koš. Ovoga puta je Matijašević pogodio šut za odlazak svoje ekipe na pauzu sa dva poena viška (33-35).

Treći period počeo je veoma loše po domaće. Radomiru Marojeviću je, posle dve brze lične greške, dosuđena i tehnička greška zbog „flopinga“, što mu je bio peti faul. U tim trenucima, njegovu ulogu preuzeo je Smolović i uspeo je sasvim solidno da odgovori tom zadatku (7 poena, 6 skokova, jedna blokada). Početkom 30. minuta Zlatibor je imao i +7 (54-47), ali je u poslednjih 10 minuta ušao sa samo košem razlike (55-53).

U poslednjoj četvrtini ponovo je viđena „rezultatska klackalica“, a možda i presudni trenutak meča bila je trojka Matijaševića na dva minuta pre kraja, posle čega su gosti poveli sa 69-67.

Na devet sekundi pre kraja meča kapiten gostiju, Igor Jevđenić, pogodio je trojku iz ugla za 73-68, čime je praktično odlučena utakmica. Odmah potom, Papić je pogodio trojku za 71-73, ali je zatim napravio nesportski prekršaj, posle čega je Jevđenić sa linije penala postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Dragoslav Papić (17 poena, osam skokova), Milan Vulić ubacio je 16, a Vladimir Veličković 15 koševa. Kod gostiju, Nemanja Bezbradica je uz 23 poena imao i osam skokova, dok je Luka Makismović ubacio 11 poena.