25.11.2017.
Mladost iznenadila Borac u Čačku
 
Izuzetno izjednačena borba bila je viđena u prvom desetominutnom periodu. Borac je poene postizao mahom zahvaljujući dobrom šutu sa spoljnih linija, ali u odbrani nije išlo baš sve kao po loju. Zbog toga je Mladost mahom poentirala pod obručem domaćina. U drugom delu četvrtine, igrači iz Zemuna su malo opustili ruku, pa su pogodili i par trojki. Ulazak Todorovića, koji je dobro igrao u oba smera, malo je probudio uspavanog domaćina.

U drugoj deonici Borac je zaigrao čvršće u odbrani, što je odmah dalo rezultat. Dodavši tome i raspucanog kapitena Marinovića, domaćin je delovao mnogo bolje. Naravno, ni Mladost nije želela da se preda. Gostujući igrači su dosta snage ulagali kako bi pratili Čačane. Polovinom četvrtine taj trud im se isplatio, pa su razliku sveli na svega koš zaostatka, a dobar rezultat uspeli su da zadrže do poluvremena, jer je Borac vodio sa svega tri poena (37:34).

Početak treće četvrtine potpuno je protekao u znaku Mladosti. Uspeli su da dobrom serijom vežu devet poena, i da povedu posle dužeg vremena. Sjajna akcija Mićića i Todorovića probudila je malo uspavanu publiku u hali. Ipak, to nije bilo dovoljno da se domaćin u potpunosti trgne i pokaže sav svoj kvalitet. Jednostavno, igrače Borca nije hteo šut, a i umor je bio očit. A motivisani Zemunci su to obilato koristili.

Sjajnu igru iz prethodne četvrtine Mladost je nastavila i na početku poslednje, pa je vrlo brzo imala i dvocifrenu prednost (49:59). Ali u tom momentu igrači Borca su shvatili da je đavo odneo šalu, pa su se napeli iz petnih žila kako bi preuzeli utakmicu u svoje ruke. Međutim, razigrani gosti nikako nisu hteli da popuste. Polako, ali sigurno, bližili su se velikoj i neočekivanoj pobedi u Čačku.