24.11.2017.
U Metalcu oprezni pred duel sa Radničkim
 
Nakon vrednog brejka u Vršcu, košarkaši Metalca dočekuju "fenjeraša" kragujevački Radnički sa željom da potvrde bodove osvojene u Banatu. Iako predstojeći protivnik još traži prvu pobedu u sezoni Valjevci sa velikom dozom opreza pristupaju meču 9. kola.
"Iako ima 0/7 Radnički uopšte nije loša ekipa" - smatra jedan od junaka pobede u Vršcu Aleksandar Vasić - "Nakon promene na klupi podigli su igru na viši nivo i sigurno dolaze u Valjevo sa željom da dođu do prve pobede, a sa druge strane verovatno su i rasterećeni. Mi moramo da sprovedemo u delo zamisli našeg trenera kako bi došli do novog trijumfa koji bi nam doneo mir pred predstojeće duele, jer već u ponedeljak gostujemo Dinamiku."

I trener Metalca Mihailo Poček pozova na oprez.
"Ovakve utakmice su veoma teške za igranje, jer smo na papiru favoriti, a Radnički ima daleko kvalitetniju ekipu nego što to pokazuje njihov odnos pobeda i poraza. Bićemo jači za Slavka Vraneša, koga smo konačno uspeli da registrujemo, što bi trebalo da donekle reši naš najveći problem u igri - skok. Nadam se da ćemo uz podršku publike uspeti da dođemo do sedme pobede u prvenstvu."

(FOTO: Sreten Pantelić)